Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kanađani nakon 36 godina izborili Svjetsko prvenstvo

Kanađani nakon 36 godina izborili Svjetsko prvenstvo
3

Ostala su još dva izravna mjesta za SP, a uoči završnih 90 minuta SAD i Meksiko imaju po 25 bodova, nakon što su pobijedili Panamu 5-1, odnosno Honduras 1-0, a Kostarika je s pobjedom u Salvadoru došla do 22

VIDEO

Nakon 36 godina Kanada će igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Veliki uspjeh Kanađani su potvrdili pobijedivši u Torontu Jamajku 4-0 i uoči zadnjeg kola kvalifikacija ONCACAF-a osigurali su mjesto među 32 najbolje reprezentacije svijeta.

Put do slavlja, što nogometaša, što navijača, započeo je u 13. minuti golom Larina, potom je u završnici prvog dijela pogodio Buchanan, a pred kraj utakmice Hoillet te autogolom Mariappa.

World Cup - CONCACAF Qualifiers - Canada v Jamaica
THE CANADIAN PRESS 2022-03-27

Ostala su još dva izravna mjesta za SP, a uoči završnih 90 minuta SAD i Meksiko imaju po 25 bodova, nakon što su pobijedili Panamu 5-1, odnosno Honduras 1-0, a Kostarika je s pobjedom u Salvadoru došla do 22 i minimalno četvrtog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda ili Solomonskih Otoka. 

Inače, za Kanadu brani Milan Borjan, golman Crvene zvezde. Milan je rođen 1987. u Kninu te su mu u nekim intervjuima znali istaknuti da je rođen u Hrvatskoj, no on je to spremno negirao spominjući Krajinu. Nosio je i majicu "Srpska Krajina" čime je privukao pažnju na sebe, a vjerojatno i naklonost Delija.

- Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - rekao je Borjan za B92.

Te 1987. spomenuta 'Srpska krajina' nije mogla ni postojati jer je ona unutar Hrvatske 'postojala' od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o 'Velikoj Srbiji'.

- Nemoguće je da branim za Srbiju jer imam već 40 nastupa za Kanadu. Tamo se dobro osjećam, uklopio sam se u sustav i imamo velike planove - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu
Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu