Sport

Komentari 1

Kanuist se vratio treninzima: Marinića pustili iz samoizolacije

Kanuist se vratio treninzima: Marinića pustili iz samoizolacije

Zahvalni smo svima koji su imali sluha za izmjenu odluke koja je ugrožavala moj nastup na Olimpijskim igrama! Odluka je izmijenjena i sportašima iz Ukrajine i Kanade, naglasio je hrvatski kanuist

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić nakon dvodnevne samoizolacije vratio se treninzima na stazi na kojoj se priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zbog mogućeg kontakta s putnikom zaraženim korona virusom na letu kojim su stigli u Japan, Mariniću i njegovu treneru Stjepanu Perestegiju prvobitno je propisana samoizolacija u trajanju od tjedan dana, no nakon njihovih apela te uz potporu predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše i veleposlanika Republike Hrvatske u Japanu Dražena Hrastića odluka je izmijenjena.

Mariniću su omogućeni treninzi na stazi u posebnom terminu u središnjem dijelu dana. Taj su termin po dolasku u Tokio imali Britanci čija je zemlja na popisu onih epidemiološki visoko rizičnih zbog širenja delta soja koronavirusa.

- Zahvalni smo svima koji su imali sluha za izmjenu odluke koja je ugrožavala moj nastup na Olimpijskim igrama! Odluka je izmijenjena i sportašima iz Ukrajine i Kanade koji su istodobno s nama stavljeni u karantenu. Sada treniramo u posebnom terminu, no ostaje nam zabrana silaska na jelo u restoran kamo dolaze drugi sportaši. To smo i tražili. Sve ćemo ispoštovati kako bih mogao trenirati te na stazi 25. srpnja dati svoj maksimum! Vjerujem kako se nitko od nas nije zarazio korona virusom. Cijepljeni smo i iza nas je deset negativnih testova na korona virus od dolaska u Japan - rekao je Marinić poslije prvog treninga na stazi nakon dvodnevne pauze.

Izmjenom odluke o samoizolaciji zadovoljan je i Perestegi.

- Ovo je najbolji primjer da borba za odličja počinje izvan terena - u našim glavama. Kada je osjetio da je uz njega, nakon udaljavanja sa staze, cijela hrvatska javnost, Marinić je dobio dodatan poriv da izbori nastup u završnici Olimpijskih igara, te da da sve od sebe u borbi za odličje - istaknuo je Perestegi.

Marinić i Perestegi u hotelu u blizini staze na kojoj treniraju ostaju još nekoliko dana. Nakon toga se sele u Olimpijsko selo. 

Najčitaniji članci