Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kaos u nekadašnjem HNL klubu: Igrači se žalili jer nisu primili plaće, klub ih sve suspendirao

Kaos u nekadašnjem HNL klubu: Igrači se žalili jer nisu primili plaće, klub ih sve suspendirao

Međimurje je u 14. kolu Druge NL na svome terenu izgubilo od Opatije (5-0), a jedan od razloga velikog poraza je taj što su za klub igrali klinci od 15,16 godina

VIDEO

NK Međimurje je klub iz Čakovca kojeg mnogi ljubitelji HNL-a pamte kao nekadašnjeg prvoligaša. Vodio ih je Tomislav Ivković, igrali simpatični i svima pamtljivi Brazilci poput Eliomara, Ricarda Coste i Cicera Lime, rušili su Hajduk... Od prvoligaškog nogometa oprostili su se 2010. godine i više nikad se nisu vratili. Igrali su drugu ligu duži niz godina, a sada su članovi trećeg ranga. I prolaze kroz najteže dane od osnutka kluba. Nalaze se na 14. mjestu s devet bodova i ostali su bez većine igrača. 

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO IZ KATARA

Međimurje je u 14. kolu Druge NL na svome terenu izgubilo od Opatije (5-0), a jedan od razloga velikog poraza je taj što su za klub igrali klinci od 15,16 godina, dok su na klupi bile tek dvije zamjene, dvojica igrača.

?akovec: 1. HNL, 8. kolo, NK Me?imurje - NK Inter

A gdje su svi igrači? Klub je suspendirao čak trinaestoricu jer su dan ranije objavili oštro priopćenje u kojem su kritizirali čelnike kluba, uvjete u kojima treniraju te da nisu dva mjeseca primili plaću. Prvo su odbili igrati protiv Opatije pa ih je Izvršni odbor na telefenskoj sjednici suspendirao nakon utakmice za koju su se jedva skupili.

Suspendirani su: Oliver Kalac, Jan Marcijuš, Ivan Kegelj, Jozef Kuqi, Ivan Đaković, Kristijan Popović, Marko Harači, Bruno Petrčić, Danijel Kraljević, Fran Cerovčec, Joao Carlos, Mauro Benko i Mihael Zorica. Osim toga, klub im je ukinuo smještaj pa će se morati sami snaći za krov nad glavom, a otkaz je dao trener Igor Budiša.

Osijek: Druga liga HNL, 25. kolo, NK Osijek II - NK Međimurje

Priopćenje igrača:

Od početka nogometne sezone 2022/2023, organizacija, djelovanje i vođenje kluba nalaze se u ekstremno neodrživom stanju. Naime, aktualna uprava kluba na čelu s predsjednikom  Gdinom Augustinom Jesenovićem, potpuno se suprotno i neodgovorno ponaša prema klubu i igračima, neizvršavajući minimalno svoje obveze koje su preuzeli kao uprava odnosno predsjednik kluba.

Od početka nogometne sezone 22/23 uprava, a posebno predsjednik kluba Gdin Augustin Jesenović nisu osigurali elementarne uvjete da bi klub mogao funkcionirati što je njihova obveza, a smatramo da ih nitko nije prisilio na da prihvate funkcije u klubu. Kako od početka sezone klub nema kompletiran stručni stožer, igrački kadar, sportsku opremu, nogometnu loptu, lječničku službu, baš ništa što čini minimalno organiziran jedan nogometni klub posebno je tragično što se NK Međimurje natječe u drugoj nogometnoj ligi dakle u profesionalnom kontekstu, kao takvi naše utakmice odigravamo po cijeloj Hrvatskoj.

?akovec: 1. HNL, 17. kolo, NK Me?imurje - Dinamo Zagreb

Tragično je,  gdje kod se pojavimo da nemamo osnovni identitet trenerke s logom kluba pa nas protivničke ekipe ni ne doživljava kao momčad na što asocira jednim dijelom naš kraj.

Osim neodrživog stanja koje smo naveli, igrači ne primaju novac za smještaj i hranu te su na taj način gladni. Na to sve  Primanja igrača su između 2.000,00 i 5.000,00 kn mjesečno. Kako dio igrača nije primio ugovorene prihode još iz sedmog mjeseca neki iz osmog gdje te dosta simbolične naknade kasne sad već dva i više mjeseci poslali smo otvoreno pismo upravi kluba na čelu s predsjednikom Gdin Augustinom Jesenovićem gdje smo ukazali na neodrživo stanje i upozorili ukoliko se isto nepopravi i neriješi do 15.11.2022 godine da ćemo sve svoje radne obveze izvršavati, ali da nećemo igrati utakmicu protiv NK Opatije koja je na rasporedu u petak 18.11.2022 godine u 13.30 h. 

?akovec: 1. HNL, 14. kolo, NK Me?imurje - NK Hajduk

Kako god, sa cijelom situacijom mogao bi se pozabaviti i Nogometni sindikat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening