Obavijesti

Sport

Komentari 50

Kaos u Mađarskoj: Kiša je pala prije početka - Bottas 'pomeo' McLarene i oštetio Verstappena!

Kaos u Mađarskoj: Kiša je pala prije početka - Bottas 'pomeo' McLarene i oštetio Verstappena!

Nekoliko bolida sudarilo se odmah u prvom krugu VN Mađarske, a čak šestorica vozača morala su odustati od utrke. Verstappen je s oštećenim bolidom osvojio deseto mjesto i izgubio vodstvo u ukupnom poretku

VIDEO

Prije desetak dana svjedočili smo ludnici na VN Velike Britanije. Lewis Hamilton sudario se s Maxom Verstappenom pa na kraju osvojio prvo mjesto, a još veći kaos dočekao nas je na VN Mađarske u Budimpešti. Nekoliko vozača sudjelovalo je u sudaru po kišovitom vremenu, a čini se da je opet deblji kralj izvukao Max Verstappen koji je vodeći u ukupnom poretku. Njegov bolid pretrpio je velika oštećenja, ali uspio je završiti utrku do kraja. 

Nitko nije znao što očekivati od ove utrke. Kvalifikacije i treninzi prošli su uz nevjerojatnu vrućinu. Gume su se skoro topile od uzavrelog asfalta, a onda na dan utrke - šok. Kiša je polila stazu u Budimpešti i bilo je jasno da će biti velikih problema na utrci. A oni su se pojavili već u prvom krugu i to u prvom zavoju.

Hungarian Grand Prix

Prije utrke pala je kiša pa su svi vozači bili prisiljeni izaći na intermedijama. Bottas je odmah u prvom zavoju nakon starta samo proklizao kod kočenja, pogodio Norrisa i 'pomogao Hamiltonu' jer se sudario s oba Red Bulla. Lando Norris se zatim sudario s momčadskim kolegom Danielom Ricciardom, ali su se uspjeli vratiti u utrku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sergio Perez je nastradao i od Charlesa Leclerca u kojeg se zabio Lance Stroll koji također nije dobro kočio u prvom zavoju te su zbog toga sva trojica morala odustati od utrke.

Max Verstappen odmah je morao u boks te nakon što je izlazio iz boksa ostao bez dijela podnice. 

Hungarian Grand Prix

Safety car odmah je pozvan na stazu, a nakon nekoliko minuta suci su se odlučili za red flag, odnosno zaustavljanje utrke kako bi se staza očistila. Utrka se nastavila nakon pola sata.

Zbog velikih oštećenja, od utrke su morali odustati Norris, Bottas, Leclerc, Perez i Stroll i Mazepin, a Bottas je doznao i kaznu za sudar koji je izazvao. Vozač Mercedesa kažnjen je pomicanjem za pet mjesta na idućoj utrci svjetskog prvensta formule 1 nakon što je izazvao kaos i lančani sudar u prvom krugu.

Bottasov nesmotren potez je pomogao njegovom momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu koji je trećim mjestom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Vodstvo F1 je utvrdilo kako je Bottas izazvao sudar koji se mogao izbjeći u prvom zavoju, u mokrim i skliskim uvjetima.

"Žao mi je dečki", rekao je Bottas preko radija.

Ubrzo nakon prekida se u Mađarskoj pojavilo sunce i osušilo asfalt pa su vozači morali nakon nastavka mijenjati gume. Kaos u Mađarskoj iskoristio je Francuz Esteban Ocon koji je došao do prve pobjede u karijeri. Na postolje se vratio i četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel. Unatoč tomu što je u jednom trenutku bio posljednji, Lewis Hamilton je najviše profitirao od ove utrke. Na kraju se dograbio trećeg mjesta i preuzeo vodstvo u ukupnom poretu. Sada ima šest bodova više od Verstappena koji je s oštećenom podnicom zauzeo tek deseto mjesto. 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe