Sport

Komentari 18

Kaos u Manchesteru: Navijači Uniteda traže odlazak vlasnika!

Kaos u Manchesteru: Navijači Uniteda traže odlazak vlasnika!

Dosta je bilo. Napustite klub, rekli su navijači Uniteda braći Glazer, Joelu i Avramu, koji upravljaju klubom od smrti njihova oca Malcoma. United je pod njihovim vlasništvom od 2003. godine

Osnivanje Superlige probudilo je revolt i veliku ljutnju kod navijača diljem svijeta, posebno kod onih čiji su klubovi ušli u ovu nogometnu tvorevinu. Nisu dopustili elitističkoj skupini da im ukrade nogomet.

Prvi na ulice izašli su navijači Chelseaja koji nisu htjeli pustiti svoje igrače do Stamford Bridgea, a nevjerojatno slavlje uslijedilo je nakon što su doznali da njihov klub izlazi iz Superlige. Uslijedio je prosvjed i navijača Arsenala u petak navečer uoči susreta protiv Evertona, a sada su na ulice izašle i pristaše Manchester Uniteda.

Podsjetimo, United je bio jedan od 12 osnivača Superlige koja je razljutila navijače. Klub je zbog reakcije navijača i javnosti na kraju izašao iz ovog natjecanja, ali svejedno se nekoliko stotina navijača okupilo ispred Old Trafforda te su transparentima i uzvicima jasno dali do znanja što misle o vlasnicima kluba. Klub se uplašio nereda pa je zatvorio fan shop.

- Dosta je bilo. Napustite klub - poručili su navijači braći Glazer, Joelu i Avramu, koji upravljaju klubom od smrti njihova oca.

Američka obitelj Glazer je vlasnik 'crvenih vragova' od 2003. godine kada je njihov otac, Malcom Glazer kupio engleskog velikana. Njihovo bogatstvo procjenjuje se na 3,8 milijardi eura. 

Navijači su već godinama protiv vlasnika kluba jer, kako smatraju, United koriste samo za vlastitu dobit i nije ih briga ni za navijače ni za klub. Superliga je samo bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva pa se sve prelilo u prosvjede. 

Sportski direktor Ed Woodward otišao je sam nakon kraha ove nogometne tvorevine, a navijači se nadaju da će za njim uskoro i braća Glazer. 

Najčitaniji članci