Sport

Komentari 8

Kaos u Schalkeu: Ispali iz lige, navijači ih gađali jajima...

Kaos u Schalkeu: Ispali iz lige, navijači ih gađali jajima...

Klub koji je donedavno bio među najbogatijima na svijetu, ispao je četiri kola prije kraja Bundeslige. Fanatičnim navijačima Schalkea ovaj debakl je teško pao

U 30. kolu Bundeslige Arminija je porazila Schalke 1-0, te je njemački klub po prvi put nakon 1991. godine ispao iz prve njemačke lige. 

Naravno, njihovim strastvenim navijačima to se nimalo nije svidjelo, a to su igračima odlučili i pokazati. 

Ogorčeni navijači, njih otprilike 600, čekali su nogometaše kod stadiona u Gelsenkirchenu, te kad su se vratili iz Bielefelda tortura je krenula. 

Prvo su ih vrijeđali, a nakon toga su ih krenuli gađati jajima. Vrhunac divljaštva bio je stampedo navijača koji se sjurio prema nekolicini nogometaša. Igrači su u sprintu pobjegli i jedva izvukli živu glavu. Srećom, u blizini je bila policija koja intervenirala i spasila igrače. 

Sedmerostruki njemački prvak i peterostruki osvajač Kupa i pobjednik Kupa Uefa 1997. godine trenutačno se nalazi u velikoj krizi, te su suočeni s financijskim problemima zbog čega su bili prisiljeni prodati najbolje igrače. Schalke je u ovoj sezoni došao do tek dvije pobjede, te su ispali četiri kola prije kraja. 

Prema Forbesu, Schalke je donedavno bio među najbogatijim klubovima svijeta, a prije samo dvije godine igrao je osminu finala Lige prvaka. Klub broji preko 150.000 članova, po čemu je četvrti na svijetu. 

Najčitaniji članci