Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kaos u skupini smrti: Zvezda može u EL, a Liverpool ispasti

Kaos u skupini smrti: Zvezda može u EL, a Liverpool ispasti
8

Liga prvaka nam donosi rasplete u skupinama A-D, a najneizvjesnije je u "skupini smrti" u kojoj se za mjesto u Ligi prvaka i dalje bore PSG, Napoli i Liverpool, dok Crvena zvezda i dalje ima šanse osigurati Europsku ligu

VIDEO

Nakon kratke pauze nam se vratila Liga prvaka, a večeras ćemo saznati rasplete u prve četiri skupine. Najmanje neizvjesnosti je u skupinama A i D, dok je u "skupini smrti" prava ludnica i za mjesto u Europi se bore sve četiri momčadi. Moguća je čak i situacija da PSG, Liverpool i Napoli završe s po devet osvojenih bodova.

Skupina A: Borussia može do prvog mjesta remijem Atletica

Ovdje se gotovo sve zna. Atletico i Borussia idu dalje u Ligi prvaka, a Club Brugge seli u Europsku ligu. Od Europe se oprostio Monaco koji je ove sezone u lošoj formi. 

Jedina nepoznanica je prva pozicija, a tu je u prednosti je Simeoneova momčad koja ima dva boda više od Nijemaca. Ako pobijede, sigurno su prvi. Međutim, ako Atletico remizira s Lekinom momčadi, i Borussia može do vodeće pozicije, ali mora pobijediti Monaco. U slučaju istog broja bodova (13), žuto-crni su u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno dva postignuta gola više.

PAROVI:

  • Club Brugge - Atletico Madrid
  • Monaco - Borussia Dortmund

POREDAK:

  1. Atletico Madrid 9:6, 12 bodova
  2. Borussia Dortmund 8:2, 10 bodova
  3. Club Brugge 6:5, 5 bodova
  4. Monaco 2:12, 1 bod

Skupina B: Inter i Tottenham se borbe za drugo mjesto

Barcelona je osigurala prvo mjesto, ali Tottenham i Inter sa sedam osvojenih bodova su u velikoj borbi za drugog putnika u nokaut fazu. Sve će se odlučivati večeras, a ako završe s jednakim brojem bodova, "spursi" su u prednosti zbog postignutog gola u gostima u utakmici s Talijanima. Inter je pred večerašnje utakmice u boljoj je poziciji jer kod kuće igra s PSV-om, dok Tottenham mora odraditi teško gostovanje kod Barcelone.

PAROVI:

  • Barcelona - Tottenham
  • Inter - PSV

POREDAK: 

  1. Barcelona 13:4, 13 bodova
  2. Tottenham 8:9 7 bodova
  3. Inter 5:6, 7 bodova
  4. PSV 5:12, 1 bod

Skupina C: Liverpool može i ispasti iz Europe!

E, ovdje nastupa pravi kaos - jer su gotovo sve kombinacije moguće. Vodeći Napoli može završiti u Europskoj ligi, a i posljednja Crvena zvezda ima šanse da ostane u Europi. PSG ne može ispasti, ali može izgubiti Ligu prvaka, dok Liverpoolu prijeti i ispadanje.

S obzirom na to da će "redsi" ispasti samo ako Zvezda u Beogradu pobijedi PSG, takav scenarij je malo vjerojatan.  Ali treba uzeti u obzir i činjenicu da Zvezda ove sezone u Ligi prvaka na Marakani još uvijek nije primila gol!

Pa, što kome treba u posljednjim utakmicama? Liverpoolu pod hitno treba pobjeda, u protivnom im preostaje jedino Europska liga. Ako Liverpool pobijedi Napoli s 1-0 ili nekim drugim rezultatom s barem dva gola razlike, i ako pobjedu PSG-a uzmemo kao sigurnu, onda dalje idu Englezi i Francuzi, a Talijani se moraju zadovoljiti mjestom u EL. Napoli ide dalje u LP ako pobijede, ili ako minimalno izgube, ali daju gol na Anfieldu.

Najluđi scenarij bio bi kada bi tri prve momčadi imale po devet bodova. To je moguće u slučaju remija u Beogradu i pobjede Liverpoola u Engleskoj, a dalje bi prošli Liverpool i Napoli jer bi se iz kalkulacija izbacila Zvezda.

PAROVI:

  • Liverpool - Napoli
  • Crvena zvezda - PSG

POREDAK:

  1. Napoli 7:4, 9 bodova
  2. PSG 13:8, 8 bodova
  3. Liverpool 8:7, 6 bodova
  4. Crvena zvezda 4:13, 4 boda

Skupina D: Borba za Europsku ligu

Prvi je Porto, a drugi Schalke i to se ne može promijeniti. U ovoj je skupini zanimljiva borba za Europsku ligu jer treći Galatasaray ima četiri boda, a posljednji Lokomotiv tri. Rusima treba pobjeda ako se žele ičemu nadati. Ako završe s istim brojem bodova, dalje će Turci koji su dali jedan gol više u dvije međusobne utakmice.

PAROVI:

  • Schalke - Lokomotiv
  • Galatasaray - Porto

POREDAK:

  1. Porto 12:4, 13 bodova
  2. Schalke 5:4 8 bodova
  3. Galatasaray 3:5, 4 boda
  4. Lokomotiv 4:11, 3 boda
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani