Obavijesti

Sport

Komentari 50

Gent za Kalinića nudi 2,5 mil. €; Maccabi Haifa želi Futacsa

Gent za Kalinića nudi 2,5 mil. €; Maccabi Haifa želi Futacsa
3

Belgijski Gent opasno je zagrizao za Lovru Kalinića. Ambiciozni belgijski prvoligaš Hajduku bi ponudio za njegova kapetana između dva i tri milijuna eura čime bi Kalinić postao najskuplji igrač u povijesti tog kluba

VIDEO

Bomba na Poljudu! Lovre Kalinić (26) na zimu vrlo vjerojatno odlazi iz Hajduka. Na Poljud je ovih dana stigla službena ponuda Genta u iznosu od 2,5 milijuna eura.

Informaciju smo pokušali provjeriti i u Hajduku, ali iz splitskog kluba šturo su tek priopćili da 'prijelazni rok počinje 1. siječnja'.

No činjenica je da je Lovre daleko najbolji Hajdukov igrač posljednjih sezona i u svakom prijelaznom roku na izlaznim je vratima Poljuda. Ponuda iz Belgije za Hajduk je vjerojatno i prihvatljiva s obzirom da bi Gent kompletan iznos isplatio odmah, a ne u ratama na što je Hajduk u posljednje vrijeme naviknut.

Najskuplji igrač u povijesti Genta

Ostvari li se doista ovaj transfer za isnos koji se spominje i u belgijskim medijima (između dva i tri milijuna eura) Lovre Kalinić bi postao najskuplji igrač Genta u povijesti kluba. 

Lovre je iz godine u godinu u poljudskom izlogu, a odlazak na Europsko prvenstvo s reprezentacijom dodatno mu je podigao samopouzdanje, ali i rejting u Europi. Za Lovru se u prijašnjim prijelaznim rokovima zanimala Aston Villa, spominjao se Chelsea, a motali su se oko njega i ostali engleski klubovi, no odlazak na Otok nije dolazio u obzir zbog radne dozvole koja mu je odbijena prilikom pregovora s Villom.

Prošlog ljeta bio je u pregovorima i s Anderlechtom, no i to je zapelo, a sada se u igru itekako ozbiljno uključio Gent. I to će vjerojatno biti to jer iznos je to koji će lijepo popuniti blagajnu 'bijelih'.

Gent ide po naslov

Gent, inače, ove sezone sjajno igra u uzbudljivom domaćem prvenstvu. Trenutačno se nalaze na petom mjestu, no samo je tri boda udaljen od vodećeg Zulte-Waregema. Golmanske pozicije drže mladi Šveđanin Rinne (23) te Belgijci Thoelen (26) i iskusni Vandenbussche (36). Kalinić bi svojim dolaskom vjerojatno ugrabio 'jedinicu' jer teško je vjerovati da bi Gent svojeg najskupljeg igrača u povijesti posjeo na klupu.

Top 20 Hajdukovih transfera: Kalinić je (pre)stigao Jarnija, Pašalića, Srnu...

I Marko Futacs na izlaznim vratima

No nije Kalinić jedini koji je zainteresirao europske klubove na Poljudu. Marko Futacs (26) u kratkom je roku postao jedan od najvažnijih igrača Hajduka i naravno da to nije moglo proći nezamijećeno u Europi. Izraelski mediji pišu kako se za snažnog mađarskog napadađa zanima Maccabi Haifa, no službena ponuda, čini se, na Poljud još nije stigla.

Prema Transfermarktu Futacs vrijedi 600.000 eura, a za Hajduk je to odlična cijena s obzirom da su Mađara doveli bez odštete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu