Obavijesti

Sport

Komentari 80

Kapetan Rijeke se pravda: Nisam zaslužio crveni! Livaja je mene prvi povlačio za dres...

Kapetan Rijeke se pravda: Nisam zaslužio crveni! Livaja je mene prvi povlačio za dres...

U toj situaciji rekao sam sucu 'mene ne moraš poštivati, ali ovaj grb hoćeš' te nakon toga dobio karton. Da su to napravili Ademi, Škorić, Kalinić ili Livaja, ostalo bi samo na usmenoj opomeni

VIDEO

Htio se od Rijeke oprostiti trofejem, ali oprostio se glupim isključenjem kojim je ostavio svoj klub na cjedilu. Posljednja utakmica definitivno mu neće ostati u lijepom sjećanju. 

Pokretanje videa...

Dolazak armade 02:01

Rijeka je u četvrtak izgubila od Hajduka u finalu Kupa (3-1), a tragičar susreta bio je kapetan Hrvoje Smolčić koji na ljeto odlazi u Eintracht. Riječani su i vodili 1-0, golom Drmića, Hajduk je okrenuo golovima Ferra i Melnjaka, a krajem prvog dijela situacija koja je preusmjerila utakmicu u korist domaćina. 

U 41. minuti povlačio je Marka Livaju za dres i Fran Jović mu je pokazao isključujući drugi žuti karton. Smolčić je samo 17 minuta prije, kod gola Ferra (25) za 1-1, dobio žuti karton zbog prigovora, Portugalac ga je tom prilikom nadskočio. 

Od samog početka vidjelo se da je pretjerano nervozan. Gubio je živce na svaku sudačku odluku, prigovarao i ulazio u verbalne sukobe. Na kraju ga je to koštalo.

Smolčić se još pri izlasku s terena ispričavao navijačima, a sada je to napravio i na društvenim mrežama. Uz to, smatra kako nije zaslužio crveni karton te je otkrio jedan detalj uoči isključujućeg kartona. 

- Želio bih se ispričati svim navijačima Rijeke na neinteligentnom potezu koji nas je jučer udaljio od trofeja. Svjestan sam koliku sam pogrešku napravio i imam potrebu svima se javno ispričati. Vjerujem da su svi svjesni da su u finalu emocije jako velike, isto kao i želja za pobjedom. U svemu tome očito sam želio previše i to nas je na kraju koštalo. Prihvaćam krivicu i ne bježim od nje, ali se moram osvrnuti na ta dva žuta kartona koja sam dobio - napisao je Smolčić pa nastavio:

- Prvi žuti sam dobio zbog prigovora sucu Joviću, finale je strast i emocija, s kojim se mora znati nosit ii sam sudac. Kapetan je taj koji mora stati ispred ekipe ako smatra da sudac 'zakida' njegovu ekipu, isto to sam napravio i ja te radi prvog prigovora dobio žuti karton i to po meni nije opravdano. Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija, Škorića, Kalinića ili Livaje da bi to završilo na usmenoj opomeni. U toj situaciji rekao sam sucu 'mene ne moraš poštivati, ali ovaj grb hoćeš' te nakon toga dobio karton. Drugi žuti karton također smatram da nije opravdan jer to nije intenzitet da bi jedan igrač nakon tog povlačenja i tog starta završio finale - napisao je kapetan Rijeke pa otkrio da je Livaja njega povlačio.

- Na snimci se vidi da je Livaja mene prvi povukao za dres (što naš europski sudac to nije vidio) i stvorio prednost ispred mene, te sam i ja refleksno povukao njega i time završio svoj nastup, a samim time uvelike otežao ekipi. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ja sam svoje iznio, nažalost to nije utjeha ni opravdanje jer na kraju Hajduk osvojio taj trofej. Nažalost, uz sve ovo to nije bio naš dan, nismo bili pravi i Hajduk je zasluženo pobijedio i na tome im sportski čestitam. Moram se zahvaliti svima koji su mi u ovoj situaciji pružili podršku, pored obitelji i prijatelja, tu najviše mislim na Armadu koja mi je pružila pljesak u jako teškom trenutku - zaključio je Smolčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe