Obavijesti

Sport

Komentari 51

Kapetan u suzama: Kalinić zbog ozljede neće igrati čak do ljeta?!

Kapetan u suzama: Kalinić zbog ozljede neće igrati čak do ljeta?!
4

Lovre je krivo stao na lijevu nogu, čini se kako je propalo koljeno i da će morati na duži oporavak, a Svjetsko prvenstvo je pred vratima

VIDEO

Samo dan uoči objave šireg popisa kandidata za Svjetsko prvenstvo nevolje za izbornika Zlatka Dalića. Lovre Kalinić (32), nominalno treći golman "vatrenih", teško se ozlijedio u završnici utakmice Lokomotive i Hajduka.

Lovre je krivo stao na lijevu nogu dok je pokušao primiriti jednu loptu i odmah pao na tlo. U zadnji trenutak desnom ju je uspio izbiti u aut prije nego što bi do nje došao Sandro Kulenović i zabio u prazan gol.

Pokretanje videa...

Petko i Livaja 01:21

Kalinić se odmah primio za glavu, svjestan da se radi o ozbljnoj ozljedi i morali su ga iznijeti na nosilima. Teško je proživljavao sve kapetan Hajduka, očito svjestan da bi mu ozljeda mogla rasplinuti san o Svjetskom prvenstvu. Da stvar bude gora po Hajduk, nakon njegove ozljede primili su dva gola i ostali bez pobjede (2-2).

Trener Mislav Karoglan nije otkrivao ozbiljnost ozljede, ali je svjestan da nije dobro.

Zagreb: Ozlijedio se Lovre Kalinić, u noslima iznesen s travnjaka

- Mi smo baš gledali što se događa kad je pao, baš smo bili svi šokirani, falit će nam naš kapetan koji nas uvijek vodi i čiju podršku uvijek imamo. Nadamo se da nije ozbiljna ozljeda i da će se vratiti što prije - rekao je Emir Sahiti, strijelac Hajduka u remiju 2-2.

Kako neslužbeno doznajemo, u pitanju je križni ligament, što znači najmanje pola godine stanke. Prevedeno, Kalinić bi mogao propustiti cijeli drugi dio sezone i biti spreman za pripreme za iduću.

Slična situacija dogodila se Lovri i prije Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., kad je izbornik bio Niko Kovač. I tad je bio u krugu kandidata, no na zimskim pripremama ozlijedio je lakat i mjesto jedinice prepustio Danteu Stipici.

Iako je nominalno trebao pauzirati oko mjesec dana, Kalinić se vratio na gol tek tri mjeseca kasnije, a onda je obnovio ozljedu krajem travnja protiv Slaven Belupa u porazu 3-0. Kako se u međuvremenu ozlijedio i Stipica, u završnici prvenstva trener Hari Vukas na gol je postavio trećeg golmana Fabjana Tomića, a zamjena mu je, zanimljivo, bio Ivo Grbić, tad 18-godišnjak koji bi sad zbog Kalinićeve ozljede mogao upasti u avion za Katar.

Bilo je tad i dosta polemike oko toga može li Lovre na gol i prije kraja sezone jer su treneri Tudor i Vukas tvrdili da je Kalinić ozlijeđen, dok su sam golman i zagrebački liječnik Ivan Bojanić sa sportske traumatologije na Šalati tvrdili da je s njim sve u redu. Kako god, Brazil nije vidio, a poziv je dobio Oliver Zelenika, današnji golman Varaždina, koji nikad nije debitirao za "vatrene". Kalinić, pak, jest već u studenom iste godine.

Zagreb: Ozlijedio se Lovre Kalinić, u noslima iznesen s travnjaka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'