Obavijesti

Sport

Komentari 18

Karačićev Vardar čudesno se vratio! U finalu protiv Štrleka

Karačićev Vardar čudesno se vratio! U finalu protiv Štrleka
17

Štrlekov Veszprem je u drugom poluvremenu slomio otpor Kielcea uz briljantnog Petra Nenadića (12 golova), a u finalu će na Vardar Karačića i Čupića, koji su nadoknadili -6 protiv Barcelone

VIDEO

Posljednja utakmica skopskog Vardara na ovako visokoj razini, pod vlasništvom Sergeja Samsonenka, bit će - u finalu Lige prvaka. Rukometaši makedonskog prvaka u dramatičnoj su utakmici pobijedili Barcelonu 29-27 u polufinalu u Lanxess Areni u Kölnu.

Barcelona je furiozno otvorila utakmicu, imala prednost 16-9 na poluvremenu na krilima Aleixa Gomeza (pet golova) i održavala prednost do ulaska u završnicu, a onda je počeo uragan skopskog kluba.

FC Barcelona - Vardar Skopje

Od šest golova prednosti (25-19) Barcelona je primila devet golova, a zabila samo jedan i Vardar je sasvim preokrenuo utakmicu u svoju korist.

Dainis Kristopans bio je fenomenalan u redovima Vardara s 10 golova, Igor Karačić dodao je pet i ozlijedio je koljeno pri samom kraju, a drugi hrvatski reprezentativac Ivan Čupić tri gola. Na drugoj strani Gomez je utrpao devet komada, ali nije mu to previše značilo.

Makedonskom sastavu bit će to drugo finale nakon što su 2017. pobijedili PSG, dok je Veszprem do sada tri puta igrao u finalima i sva tri puta izgubio. Prvi put od Magdeburga (2002.), potom od Barcelone (2015.), a zadnji put od Kielcea (2016.).

Veszprem, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek, četvrti put u svojoj povijesti izborili su plasman u finale elitnog natjecanja Starog kontinenta nakon što su u prvom polufinalnom susretu završnog turnira u Kolnu pobijedili Kielce  33-30 (13-13).

U dosadašnja tri finala Veszprem je izgubio. Prvi put od Magdeburga (2002), potom od Barcelone (2015), a zadnji put od Kielcea (2016). U svom četvrtom pokušaju u nedjelju će igrati protiv pobjednika susreta između Barcelone i skopskog Vardara.

Telekom Veszprem - KS Vive Kielce

U mađarsko - poljskom dvoboju gledali smo izjednačenu igru u prvih 40 minuta, a tada je Veszprem pobjegao na četiri gola razlike (24-20). Kielce je osam minuta prije kraja smanjilo na gol minusa (28-27), a potom i na 29-28 šest minuta prije kraja susreta. No, mađarski sastav je dvije minute prije kraja pobjegao na četiri gola razlike (32-28) i priči je bio kraj.

Veszprem je do pobjede predvodio sjajni Petar Nenadić sa 12 golova iz 14 pokušaja, Dragan Gajić je zabio pet, a Štrlek i Mate Lekai po četiri gola. 

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleks Dušebjev sa sedam, naš Luka Cindrić i Artsem Karalek sa po pet golova, dok je Marko Mamić zabio dva gola.

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32-26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone niti jedan francuski klub nije stigao do Final Foura.

U nedjelju će za treće mjesto od 15:15 igrati Barcelona i Kielce, sadašnji i budući klub Luke Cindrića, a od 18 slijedi finale između Vardara i Veszprema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao