Obavijesti

Sport

Komentari 1

Karatist Garibović srebrni na turniru Svjetske lige u Šangaju

Karatist Garibović srebrni na turniru Svjetske lige u Šangaju
1

Turniri Svjetske lige serije 1 i serije A sada su i dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a riječ je o prvom takvom natjecanju nakon SP-a u Madridu na kojem je Ivan Kvesić postao svjetski prvak.

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Enes Garibović osvojio je srebrno odličje u kategoriji do 75 kg na turniru Svjetske karate lige Serije A u Šangaju, gdje je u finalu bolji od njega bio Ukrajinac Stanislav Horuna.

U finalnom nastupu u Šangaju Garibović je izgubio od Ukrajinca Stanislava Horune s 4-0, ali na putu do finala hrvatski je reprezentativac ostvario šest pobjeda. Na startu bio je bolji od Tajvanca Hung-Yuan Tsenga 9-2. Uslijedile su i uvjerljive pobjede protiv Kineza Kangje Wanga s 5-0, Alžirca Mouada Alchachea 3-0 i Španjolca Saenza-Torre Rodriga Ibaneza sa 7-0. 

U četvrtfinalu Garibović je bio bolji i od Iranca Arasha Alinezhadkafshgarija 4-3, a u polufinalu minimalnu pobjedu (3-2) ostvario je i protiv Japanca Yusrija Sakiyame.

"Horuna je poveo udarcem nogom u glavu sa 3-0, sudački vrlo dvojbeno. Mogli su u dva navrata suditi "ushiro geri" i kasnije "kizami djako" u glavu. Nije se dogodilo. Ukrajinski natjecatelj je pobijedio u finalu, ali izuzetno sam zadovoljan nastupom u Kini", izjavio je nakon osvojene srebrne medalje Enes Garibović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupno je nastupilo sedmero hrvatskih karatista. Ana Lenard u 1. kolu natjecanja u kategoriji do 61 kg bila je bolja od Australke Kristine May 1-0,  protiv Šveđanke Anne-Johanne Nilson u borbi nije bilo bodova, ali je sudačkim preglasavanjem dalje išla naša predstavnica, a u osmini finala Ana je svladala i Austrijanku Alisu Buchinger s 1-0. U četvrtfinalnoj borbi slavila je Kanađanka Maya Yumaae istim rezultatom.

Ivan Kvesić (-84 kg) nakon pobjeda nad Amerikancem Matthewom Derryberyem 3-0 i Jordancem Mahmoudom Sajanom 2-0 ispao je od Francuza Nuna Moreire i to zbog prvog osvojenog boda francuskog natjecatelja. Borba je završila 3-3. 

U kategoriji do 67 kg Boran Berak svladao je Indonežanina Maruli Butar Butara sa 4-2, ali u nastavku izgubio od Iranca Amira Mehdizadeha s 1-0. Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg nadvisila je Nizozemku Yamaiku Kuijper 7-1, ali natjecanje završila porazom od Indonežanke Sari Srunite Sukatendel 3-0. U prvom nastupu izgubile su Ljiljana Pendić (-55 kg) i to od Nizozemke Tatjane Izelaar s 3-0, te Vlatka Kiuk koju je u katama porazila Iranka Fatemeh Dastak Sadeghi s 5-0.

Na posljednjem ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Šangaju sudjelovalo je 1176 seniora iz 80 zemalja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu