Obavijesti

Sport

Komentari 16

Karlović je i s 35 godina stroj za asove: Trajat će godinama

Karlović je i s 35 godina stroj za asove: Trajat će godinama
1

Ivo Karlović ima 35 godina i 104 kilograma, ali ni gram sala. Brine o sebi i trajat će još nekoliko godina, kaže Nikola Pilić, bivši izbornik reprezentacije u Davis Cupu...

VIDEO

Ivo Karlović nije imao novca za rekete, trenere, dvorane, hotele i automobile. Krpao se kako je mogao. Sve je to prebrodio, u karijeri je osvojio pet turnira i zaradio gotovo šest milijuna dolara. Traje i s 35 godina, još može pobijediti i prvog tenisača svijeta.

- Ma Karlović je čudo. On će trajati na vrhunskom nivou barem još dvije ili tri godine. Ima 35 godina, više od 100 kg, ali nema ni grama sala. Fizički je u sjajnom stanju. Protiv Đokovića odlično se kretao - rekao je Nikola Pilić, koji je s Ivom u hrvatskoj reprezentaciji osvojio Davis Cup 2005.

O Karlovićevoj fizičkoj spremi brine se Slaven Hrvoj, koji radi i s Marinom Čilićem. Hrvoj je jedanput rekao da je Div sa Šalate, kad se uzmu njegove tjelesne proporcije u kontekst, motorički najtalentiraniji od hrvatskih tenisača.

Servis je Karlovićevo najjače oružje, no Ivo je Đokovića u Dohi razbio i odličnim forhendom.

- Ako Ivo bude servirao kao protiv Đokovića i ako zadrži tu razinu forhenda, ove će sezone biti jako dobar - istaknuo je Pilić.

Karlović u ovakvom izdanju odlično bi došao našoj Davis Cup reprezentaciji, koja u ožujku igra u Srbiji. Pogotovo ako se Marin Čilić u potpunosti ne oporavi.

- Trebalo bi nagovoriti Karlovića da se vrati u reprezentaciju, no bojim se da on neće pristati. Znam da Đoković ne voli igrati protiv njega. Ivini servisi ga frustriraju i još nije pronašao način kako da igra protiv njega. Zapravo, samo čeka da Ivo upadne u crnu seriju, no to se u Dohi nije dogodilo - rekao je Pilić.

Đoković je samo mogao stisnuti ruku Karloviću, koji u međusobnim mečevima vodi 2-1.

- Ivo je jedan od najboljih servera u povijesti tenisa. Očekivao sam da ću dobiti priliku, ali nije je bilo - istaknuo je Novak Đoković.

Karlović će 29. veljače napuniti 36 godina, ali do njegova umirovljenja još ćemo se načekati.

  • Operirao je koljeno i Ahilovu tetivu, a prije dvije godine bolovao je od virusnog meningitisa. Ima stalnih problema s leđima.
  • Petar Popović, bivši srbijanski tenisač, trener je Ivi već dvije godine. Popović je Andreu Petković doveo do deset najboljih igračica svijeta.
  • Servis je trenirao u mraku dvorane na Šalati. Nije imao novca za termin pa je ostajao nakon što bi svi otišli. Ispalio je više od milijun servisa.
  • U Dohi je nosio naljepnicu preko loga na majici. Još traži sponzora. Nosi tenisice Li-Ning, a igra Headovim rektima. Imao je vlastitu liniju odjeće.
  • Spavao je na kolodvoru u Njemačkoj. Nije imao za smještaj. Prvi auto kupio je 2003. nakon pobjede protiv Hewitta u Wimbledonu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika