Obavijesti

Sport

Komentari 39

Čilić slavi u Rogerovom gradu: Zverev pao, u finalu - Nishikori

Čilić slavi u Rogerovom gradu: Zverev pao, u finalu - Nishikori
1

PREOKRET Marin je izgubio prvi set protiv Nijemca 6:4, u drugom se pomalo mučio da bi ga na kraju dobio 7:5. U trećem, odlučujućem, pao je Zverev 6:3. Čilića u finalu čeka stari znanac, Kei Nishikori

VIDEO

Marin Čilić bio je uspješan u polufinalu ATP turnira u Baselu protiv Nijemca Miše Zvereva. Završilo je 4:6, 7:5, 6:3 za našeg tenisača čime je izborio finale protiv Japanca Keija Nishikorija kojeg je pobijedio u finalu US Opena 2014.

U rodnom gradu Rogera Federera Marin je došao i na korak do Mastersa u Londonu, budući da će od ponedjeljka postati deveti igrač na ATP ljestvici dva tjedna prije velike teniske manifestacije.

Čilić je do treće pobjede u isto toliko dvoboja protiv Zvereva stigao nakon što se izvukao s ruba poraza. Naime, Nijemac je dobio prvi set sa 6-4 i kod rezultata 4-4 u drugom setu imao tri vezane "break-lopte", a kod 5-5 još jednu priliku za oduzimanje servisa Čiliću.

Jedini "break" u prvome setu dogodio se u petoj igri kada je Zverev uspio vezati nekoliko dobrih poena na Čilićev servis. Naš je najbolji igrač u prvoj dionici igre ubacio čak 87 posto prvih servisa, u pet servis-gemova izgubio je samo šest poena, ali četiri su se sakupila upravo u tom jednom gemu. S druge strane, niti jednom nije uspio zaprijetiti suparnikovom početnom udarcu.

Kod 4-4 u drugom setu Čilić je upao u rupu od 0-40 iz koje se izvukao servis-winnerom, asom i sjajnim bekhendom kojim je probio Zvereva na mreži. Odličnim passingom spasio se i u 11. igri da bi potom kod svog vodstva 6-5 napokon osigurao prvu "break-loptu" u meču koju je i iskoristio još jednim passingom.

Nakon što je kod 2-2 u trećem setu izvukao još jednu "break-loptu" Zvereva, ovaj je put pomogao Nijemac svojom pogreškom, Čilić je u sljedećem gemu stigao do 0-40. No, tada je promašio jedan retern, pa onda i passing pa se Nijemac izvukao. Ipak, kod 4-3 Čilić je još jednom stigao do 0-40 s odlična "winnera", a tada je tu priliku i iskoristio za "break". Kada je servirao za meč naš je predstavnik bio suočen s još jednom "break-loptom" Nijemca, ali ju je spasio lijepim izlaskom na mrežu.

Ulaskom u finale Basela Čilić je povećao svoje izglede da osigura plasman na "masters" u Londonu koji će se igrati od 13. do 20. studenoga, a za koji su slobodna još dva mjesta.

U finalu će Čilić igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u prvom polufinalu svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 4-6, 7-6 (3), 6-3 spasivši dvije meč-lopte.

Čilić i Nishikori dosada su se susreli 11 puta, a omjer je 7-4 u korist Japanca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...