Obavijesti

Sport

Komentari 31

Velika borba u Dohi: Karlović poražen u meču s 39 gemova

Velika borba u Dohi: Karlović poražen u meču s 39 gemova
5

Nova dva i pol sata borbe, nova tri tie-breaka, ali ovaj put poraz Ive Karlovića. Sa 6-7, 7-6, 7-6 pobijedio ga je David Ferrer i izborio nastup u finalu katarskog turnira

VIDEO

Ivo Karlović nije uspio nastaviti svoj pobjednički niz u Dohi. Nakon spektakularne pobjede protiv Novaka Đokovića, protiv Davida Ferrera je također otišao do trećeg seta, ali Španjolac je bio spretniji u posljednjoj odlučujućoj igri i sa 6-7, 7-6, 7-6 došao do finala milijun dolara vrijednog turnira u Kataru. 

Karlović je dobio prvi set i bio jednako smiren na servisu i u drugom setu. No grešku je napravio u najgorem mogućem trenutku. Pri rezultatu 6-5 za Ferrera u tie-breaku, Karlovićev volej zapeo je u mreži, pa je Španjolac uspio doći do seta. 

U trećem se mnogo više igralo na servise španjolskog tenisača, Ferrer se morao dobro potruditi da bi zadržao svoj početni udarac, u čemu je na kraju i uspio. Odveo je set u 13. igru u kojoj je još jednom Karlović bio u glavnoj ulozi na početku. 

No nakon što je uzeo mini-break i poveo 3-2, izgubio je oba svoja servisa i prepustio vodstvo Španjolcu. Ferrer je sa svoja dva servisa povećao prednost na 6-3, Karlović je za kraj sačuvao svoj 30. as-servis, i to na drugom servisu, ali u sljedećem poenu Ferrer ga je uspio proći na mreži i sa 7-4 u trećem tie-breaku osigurati nastup u finalu. 

Karloviću za uspomenu iz Dohe osim pobjede protiv najboljeg svjetskog tenisača ostaje i novi rekord. S 30 aseva protiv Ferrera došao je do brojke od 9.092 asa u karijeri, čime je prestigao Andyja Roddicka na drugom mjestu vječne ljestvice (9.074). 

Bolji po broju aseva od 35-godišnjeg Karlovića samo je još Goran Ivanišević, koji je karijeru završio s 10.183 asa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...