Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Moramo prestati podcjenjivati Rudeš i druge. A bez Pukštasa ne mogu zamisliti Hajduk...'

'Moramo prestati podcjenjivati Rudeš i druge. A bez Pukštasa ne mogu zamisliti Hajduk...'

Bili smo sjajni u prvom poluvremenu, a u drugom je Osijek bio puno bolji. Diallo je podcijenjen, on je jako dobar u fazi obrane. Da ima još i fazu napada, ne bi igrao kod nas. Želim igrati od golmana, od zadnje linije. Možda će biti zvižduka, ali u tome ću ustrajati

VIDEO

Mislav Karoglan opet se iskazao kao penicilin za Hajdukove probleme. Splitski klub bio je u krizi, Ivan Leko dobio je otkaz nakon poraza od Osijeka na Poljudu, a sada je Karoglan srušio tu istu momčad na Opus Areni.

Pokretanje videa...

hajduk 01:02

Hajduk je u zaostaloj utakmici 3. kola HNL-a pobijedio 'bijelo-plave' golom Marka Livaje u 42. minuti.

Opet je Majstor s mora pokazao dva lica. U prvom dijelu je Karoglanova momčad dominirala i stvarala šanse, a onda u nastavku pala. Nešto što često viđamo ove sezone. Na njihovu sreću, Osijek to nije znao kazniti.

- Bili smo sjajni u prvom poluvremenu, baš mi se svidjelo, imali smo rješenja. Drugo poluvrijeme Osijek je bio puno bolji. Nismo radili što smo se dogovorili u presingu, u 65. minuti ušli smo u romb. S Trajkovskim, Livajom i Odjidjom smo nastojali to spriječiti, skakati s osmicama široko. Osijek je riskirao, inercijom morate stvoriti nešto, a mi smo tri-četiri puta mogli dijagonalno izaći. No na stranu lopte bili smo jako tanki u tranziciji. Vrhunske ekipe igraju vrhunsku tranziciju. Moramo znati razigravati kada smo u nižim zonama - rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan nakon utakmice.

Osijek: Zaostalo 3. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - HNK Hajduk

Stadion je bio skoro pun, a veliku podršku imala je i njegova momčad od strane vjerne Torcide.

- Kulisa je bila predivna, ponosan sam na momke koji su sve izgrintali. Sve u svemu, maksimalno zaslužena pobjeda, na jednom stadionu kakav bi svatko poželio. Brz teren, lopta ide vrhunski. Hrvatski nogomet ima dodanu vrijednost kad igraš na ovakvim stadionima. Jako podcjenjujemo naše momke, ali u kakvim uvjetima radimo... Naši treneri su vrhunski treneri, naši igrači dobri su igrači i mislim da je vrijeme da prestanemo podcjenjivati Rudeš i druge ekipe jer to je naša vrijednost. Pobjeda je draga i bitna, a dobiva samo na vrijednosti ako dobijemo Varaždin. Teniskim rječnikom, moramo potvrditi break kao što to rade Đoković i Nadal. Varaždin će nam biti najteža utakmica. 

Rokas Pukštas jako je falio Hajduku protekla dva mjeseca. Otkako se on vratio, živnula je i momčad. Neumorni trkač koji jako puno toga donosi u fazi obrane i napada.

Osijek: Zaostalo 3. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - HNK Hajduk

- Bojim se da ga ne potrošim nakon ozljede, ali ovo je velika utakmica za velike momke, i iskreno ne mogu zamisliti Hajduk bez njega. To je profil igrača koji je posebno dobar u ovakvim prilikama.

Hajduk je u prvom dijelu imao nekoliko šansi, ali opet nije uspio zabiti više od jednog gola.

- Opet 1:0? Nikako prijeći taj jedan gol, ali i to pokazuje koliko smo snažni. Taj 1:0 te uvijek kopka kad si dobar. Protiv Rudeša možda nismo zaslužili drugi gol, a oni su zaslužili za 1:1, ali danas moram reći da smo zasluženo pobijedili. Treba to izdržati. 

Hajduk je opet pao u nastavku.

- Imamo relativno loše ulaske u drugo poluvrijeme već dugo. Teško je znati svaki odgovor za 10 dana, nisam toliko pametan čovjek. Radio sam rano prvu izmjenu, nismo ništa dobili, onda smo morali raditi još izmjena. Morali smo tako. Trebaš možda apsolvirati pritisak protivnika kroz posjed lopte, ali se bojiš. Ja želim igrati nogomet od vratara, od zadnje linije, možda će biti zvižduka, ali u tome ću ustrajati. Ovaj puta ću drugačije - rekao je Karoglan. 

Osijek: Zaostalo 3. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - HNK Hajduk

Postojala je mogućnost da Sigur zaigra na lijevom beku, ali svoje mjesto je tamo ipak zauzeo Diallo. 

- Diallo je podcijenjen, on je jako dobar igrač u fazi obrane. Da ima još i fazu napada, ne bi igrao kod nas. Sigura smo pokušali što više invertirati u sredinu, igrao je lažnog beka i bili smo dobri. Čestitke Osijeku, treba dati kredit Zekiću, igrali su dobro drugo poluvrijeme i ne bi bilo nezasluženo da su uzeli bod - rekao je Karoglan pa za kraj poručio:

- Ova će nam pobjeda dati malo mira. Svaka utakmica je teška u ovoj ligi, imam izuzetan respekt prema svakom klubu. Varaždin kako igra i kakvu kvalitetu ima, može nam biti puno teže nego danas. Danas si se malo ispraznio i sada treba izvući tu utakmicu makar i na mišiće. Trebat će nam i pomoć publike da uspješno odemo na pauzu. Onda smo napravili posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'