Sport

Komentari 3

Karte, PlayStation, ma bilo što samo da zaboravimo taj poraz

Karte, PlayStation, ma bilo što samo da zaboravimo taj poraz

'Onaj tko brže 'isprazni glavu' i zaboravi na poraz u polufinalu imat će više šansi u utakmici za brončanu medalju. Psihološka priprema je i te kako važna, najčešće i presudna, kažu iskusni Joković i Bušlje

Veliko razočaranje vladalo je u redovima hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon polufinalnog poraza od Španjolske. Igrači su teško pronalazili riječi kojima bi opisali ono što osjećaju, no smogli su snage sportski čestitati protivniku, pa neka je i jedan poprilično sporan detalj presuđen u korist Španjolaca, ono kad je Garcia krenuo u kontru a suci mu svirali 'topljenu loptu'. Da je tad pušten napad i da je zabio...

- Čestitam Španjolcima, bili su bolji upravo za onoliko za koliko su nas dobili - kazao je izbornik Ivica Tucak, a njegov primjer slijedili su i igrači.

- Čestitam im na zasluženoj pobjedu, ali čestitam i mojim suigračima na dobro odigranoj utakmici. Nismo iskoristili naše prigode. Opet... I zasluženo smo izgubili. Nema nam za sada Tokija, nismo u finalu, sada se moramo odmoriti i resetirati, čeka nas utakmica za broncu. Ogromna je razlika biti treći ili četvrti - kazao je kapetan Andro Bušlje i dodao:

- Svi smo više-manje iskusni, igrali smo i finala, i za bronce, svatko za sebe mora naći način da se smiri, da 'isprazni glavu' i pripremi se za borbu za broncu. Ponavljam, velika je razlika biti treći i četvrti, iskreno, ja više volim biti peti nego četvrti, ali što je tu je, netko će morati biti i četvrti, nadam se ne mi. Vjerujem da ćemo se uspjeti oporaviti i pobijediti Crnu Goru.

Kako zaboraviti Španjolsku i spremiti se za Crnogorce pitanje je s kojim se muče svi u stožeru, nije lako zaboraviti ovako neizvjesnu utakmicu i tijesan poraz. Recept je ponudio Maro Joković.

- Karte, play station, bilo što, treba se odmaknuti od razmišljanja o porazu i općenito o vaterpolu, isprazniti glavu, i onda krenuti u pripremu utakmice za broncu. Na žalost, to je lakše reći nego napraviti, nije lako zaboraviti ono što se dogodilo, ma koliko poraz bio zaslužen ne znači da nas manje boli. Moramo se skupiti i uzeti medalju, medalja s velikog natjecanja ipak ima veliku težinu, bez obzira kojeg sjaja bila.

Crnogorci su opasni, to su potvrdili i utakmicom protiv Hrvatske u skupini kada su umalo napravili iznenađenje i nadoknadili minus pet u zadnjoj četvrtini.

- Bila je to za nas iznimno naporna utakmica, tri četvrtine smo ih uspjeli izdominirati puno lakše od očekivanoga, ali zadnja četvrtina je bila nevjerojatna, za zaborav. Ovo u nedjelju će biti nešto posve drugo, nova utakmica, puno teža, oni će također analizirati prvu utakmicu i krenuti puno drugačije nego tada i pokušati nas iznenaditi - zaključio je Joković.

Najčitaniji članci