Obavijesti

Sport

Komentari 3

Karte, PlayStation, ma bilo što samo da zaboravimo taj poraz

Karte, PlayStation, ma bilo što samo da zaboravimo taj poraz
1

'Onaj tko brže 'isprazni glavu' i zaboravi na poraz u polufinalu imat će više šansi u utakmici za brončanu medalju. Psihološka priprema je i te kako važna, najčešće i presudna, kažu iskusni Joković i Bušlje

VIDEO

Veliko razočaranje vladalo je u redovima hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon polufinalnog poraza od Španjolske. Igrači su teško pronalazili riječi kojima bi opisali ono što osjećaju, no smogli su snage sportski čestitati protivniku, pa neka je i jedan poprilično sporan detalj presuđen u korist Španjolaca, ono kad je Garcia krenuo u kontru a suci mu svirali 'topljenu loptu'. Da je tad pušten napad i da je zabio...

Pokretanje videa...

Navijači Hrvatske prije polufinala protiv Španjolske 03:03

- Čestitam Španjolcima, bili su bolji upravo za onoliko za koliko su nas dobili - kazao je izbornik Ivica Tucak, a njegov primjer slijedili su i igrači.

- Čestitam im na zasluženoj pobjedu, ali čestitam i mojim suigračima na dobro odigranoj utakmici. Nismo iskoristili naše prigode. Opet... I zasluženo smo izgubili. Nema nam za sada Tokija, nismo u finalu, sada se moramo odmoriti i resetirati, čeka nas utakmica za broncu. Ogromna je razlika biti treći ili četvrti - kazao je kapetan Andro Bušlje i dodao:

- Svi smo više-manje iskusni, igrali smo i finala, i za bronce, svatko za sebe mora naći način da se smiri, da 'isprazni glavu' i pripremi se za borbu za broncu. Ponavljam, velika je razlika biti treći i četvrti, iskreno, ja više volim biti peti nego četvrti, ali što je tu je, netko će morati biti i četvrti, nadam se ne mi. Vjerujem da ćemo se uspjeti oporaviti i pobijediti Crnu Goru.

Kako zaboraviti Španjolsku i spremiti se za Crnogorce pitanje je s kojim se muče svi u stožeru, nije lako zaboraviti ovako neizvjesnu utakmicu i tijesan poraz. Recept je ponudio Maro Joković.

- Karte, play station, bilo što, treba se odmaknuti od razmišljanja o porazu i općenito o vaterpolu, isprazniti glavu, i onda krenuti u pripremu utakmice za broncu. Na žalost, to je lakše reći nego napraviti, nije lako zaboraviti ono što se dogodilo, ma koliko poraz bio zaslužen ne znači da nas manje boli. Moramo se skupiti i uzeti medalju, medalja s velikog natjecanja ipak ima veliku težinu, bez obzira kojeg sjaja bila.

Crnogorci su opasni, to su potvrdili i utakmicom protiv Hrvatske u skupini kada su umalo napravili iznenađenje i nadoknadili minus pet u zadnjoj četvrtini.

- Bila je to za nas iznimno naporna utakmica, tri četvrtine smo ih uspjeli izdominirati puno lakše od očekivanoga, ali zadnja četvrtina je bila nevjerojatna, za zaborav. Ovo u nedjelju će biti nešto posve drugo, nova utakmica, puno teža, oni će također analizirati prvu utakmicu i krenuti puno drugačije nego tada i pokušati nas iznenaditi - zaključio je Joković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica