Obavijesti

Sport

Komentari 178

Điha, điha, Kauboji! Kidali nam živce, ali i pobijedili Saudijce...

Điha, điha, Kauboji! Kidali nam živce, ali i pobijedili Saudijce...
11

Hrvatska je pobijedila Saudijsku Arabiju na startu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 28-23! Dva boda jedino je što ćemo zapamtiti iz ove utakmice u kojoj su Saudijci čak i vodili...

VIDEO

Hrvatska je otvorila Svjetsko prvenstvo u Francuskoj pobjedom protiv Saudijske Arabije 28-23! Nije to bila bajna predstava Kauboja na startu, Saudijci su čak i vodili krajem prvog dijela, ali nisu uspjeli iznenaditi Hrvatsku u prvom kolu skupine C u Rouenu.

Četiri i pol minute trebalo je Hrvatskoj da probije pritisak i obranu Saudijske Arabije. Nakon tih početnih nekoliko minuta nervoze sve je sjelo na mjesto i na semaforu je bilo 5-1. Duvnjak je utrpao tri, obrana 6-0 radila je gotovo savršeno... Saudijci su izgledali kao da nemaju što raditi u istoj rečenici s Babićevim Kaubojima koji su krenuli žestoko. 

Men

'Dosadni' Saudijci

No kako to obično biva, počinju problemi. Saudijci malo po malo vraćaju zaostatak i u 25. minuti dolaze na 10-10! Hrvatski napad ostao je bez rješenja, obrana je počela popuštati i počelo je mučenje s rukometnim patuljcima koji su poveli pred kraj prvog dijela 11-10.

'Kauboji' su se sabrali i na odmor otišli s vodstvom 12-11. I kad smo mislili da su stvari sjele na svoje mjesto u nastavku, jer smo krenuli s 3-0 serijom i došli na 15-11, evo opet tih dosadnih Saudijaca. Raspištoljili su se i zabili nam tri gola u minuti za 15-14. Hrvatska se budi i odlazi na najvećih 20-14. Lovro Mihić unio je dosta živosti u našu igru.

Men

Lovro, majstore!

Debitant i lijevo krilo zabio je tri komada u 10 minuta. No 'dosadni' su ti Saudijci. Taman kad pomisliš da si ih se riješio, evo ih opet, pušu ti za vratom. No imamo mi rješenje.

Oduševio je mladi Lovro Mihić koji je četvrtim golom iz četvrtog pokušaja odveo Hrvatsku na 24-19. I tu više nije bilo povratka za Hrvatsku.

Na kraju 28-23 za prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Teže od očekivanog, ali dva boda jedina je stvar koju ćemo pamiti nakon ovog susreta. Sutra nas čeka Mađarska u istom terminu, nadamo se i bolja igra jer ovo je ipak bilo malo previše oscilacija protiv jednog od autsajdera prvenstva.

Cindrić je bio najbolji kod Hrvatske sa šest golova, Duvnjak je zabio pet, Štrlek je dodao četiri, kao i Mihić koji je sve zabio u drugom dijelu.

Kod Saudijske Arabije najbolji je bio Al Salem s pet golova.

Francuzi se igrali s Japanom, Nijemci bolji od Mađara

Skupina A (Nantes):
Japan - Francuska                19-31 (9-17)

Skupina C (Rouen):
Bjelorusija - Čile               28-32 (14-14)
Njemačka - Mađarska              27-23 (16-11)
HRVATSKA - Saudijska Arabija     28-23 (12-11)

Skupina D (Pariz):
Katar - Egipat                   20-22 (8-11)
Švedska - Bahrein                33-16 (17-5)
Danska - Argentina               33-22 (17-11)   
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.