Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kažu da smo slučajno osvojili Kup! Bit će veselo i na Rujevici

Kažu da smo slučajno osvojili Kup! Bit će veselo i na Rujevici
1

Teško da te u hrvatskom nogometu može što iznenaditi, barem mene. Je li ovo pozitivno iznenađenje? Jednostavno, previše su puta uvjeti bili neregularni i to nikom ništa ne nosi, kaže Kek

VIDEO

Vidite da je i za vas vjerojatno ludi ritam svih tih pressica i utakmica, ali pred nama je stvarno bitna utakmica koja znači prolazak u Kupu iako u Kupu vrijedi samo trofej, ako si na kraju pobjednik. U šest dana imamo tri utakmice, ali sa svim problemima naš jedini cilj je - kako proći dalje, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek uoči četvrtfinala Kupa protiv Intera (srijeda, 17 sati, HNTV).

Ta se utakmica trebala igrati u Zaprešiću, ali "div iz predgrađa" je, zbog lošeg stanja travnjaka i kiše koja ovih dana stvara probleme u Hrvatskoj, dogovorio zamjenu domaćinstva.

Inter se već predao? Umjesto u Zaprešiću, želi igrati u Rijeci...
Inter se već predao? Umjesto u Zaprešiću, želi igrati u Rijeci...

Sedmorica out, još dvojica upitni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Normalno da je bolje i za njih i za nas da igramo na normalnom terenu, što Rujevica omogućava. Još kakva je prognoza... Bit će, mislim, veselo i na Rujevici - kazao je Kek i otkrio silne izostanke u momčadi:

- Naši problemi su taj zgusnut program i silni izostanci u momčadi, Heber, Gorgon, Matei, Bradarić, Pavičić, Acosty, Davidson su otpali, dok je veliki upitnik za Eleza i Vešovića, a vraća se Žuta. Od onih koji su ostali, njih 15-16, odabrat ćemo one koji će početi i one koji će biti u kadru za sutrašnju utakmicu.

Prije nešto manje od mjesec dana Inter je remizirao u Rijeci 0-0 i pokazao kako igrati protiv branitelja dvostruke krune.

- O protivniku ne treba puno filozofirati i pametovati. Oni su standardizirali momčad i pokazali, prije kratkog vremena na Rujevici, da znaju iznimno kompaktno i disciplinirano stajati u obrani. Mi smo u toj utakmici, ako je bilo nešto dobro, dobro stajali i nismo im puštali da nas ugroze iz neke kontre. Ali, kako sam rekao, to je momčad koja ima gard, karakter i sigurno dolazi s istim ciljem kao što ga imamo i mi na ovu utakmicu - rekao je Kek.

Teško da me kod nas može što iznenaditi

Je li vas iznenadila reakcija Intera koji je želio zamijeniti domaćinstvo?

- Teško da te u hrvatskom nogometu može što iznenaditi, barem mene. Je li pozitivno? Jednostavno, previše su puta uvjeti bili neregularni i to nikom ništa ne nosi. Meni je bilo najbolje da možda preskočimo koju utakmicu do kraja, ali Rujevica sigurno zadovoljava te uvjete koji bi trebali biti za normalan nogomet. To je i četvrtfinale Kupa, utakmica koja nosi iznimno velik ulog. Rekao sam da je u Kupu jedino zanimljivo ako ga osvojiš, što se nama prošle sezone dogodilo... Slučajno (smijeh).

Zašto slučajno?

- Pa tako, eto, svi kažu.

"Vidite da je teren skroz pod vodom, tu bi se prije igrao vaterpolo. Naravno da bismo više šansi imali ovdje, ali sport je viteška igra. Utakmica bi bila odgođena za iduću sezonu, a to nama ne bi odgovaralo. Idemo na Rujevicu prirediti iznenađenje" rekao je Samir Toplak, trener Intera.

Je li Inter najvažnija utakmica završnog dijela polusezone?

- Ne, rekao sam da svaka utakmica sa sobom nosi neki naboj pobjede. Dugo smo bili u negativnoj seriji, sad je ona malo bolja. Normalno da s tim problemima želimo preživjeti svaku utakmicu, ali ovo je utakmica koja ima veliku ulogu i nastavak neke mogućnosti da se na kraju sezone boriš za trofej. Ali daleko je još do toga.

Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u
Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u

Kad bi samo bilo više ovakvih ideja

Bit će nekih koji će reći da se, nakon ovog, narušava regularnost Kupa, ali to ima najmanje veze s vama. Predlagali ste da se igra na proljeće...

- Mi smo predlagali da se, ako sve bude normalno, igra u Zaprešiću. Već smo bili rezervirali hotel i skoro krenuli na put. Normalno da stanje i prognoza kakvo je (to nije dozvoljavalo, op.a.). Ja nisam bio gore i ne bih se sada pravio pametan, ali sve ostalo u domeni je drugih. Rijeka je samo reagirala, kad je već utakmica bila upitna, tako da se može igrati na Rujevici. Ako treba priznati, evo sada priznajem da je i naš travnjak već dobro načet i izrauban od svih tih utakmica. Kad bi samo bilo više takvih ideja u hrvatskom nogometu.

Za razliku od prošle sezone, igranje na domaćem terenu Rijeci sada ne stvara takvu prednost.

- Zadnji rezultati sigurno ne iako puno lošije zvuči da tri mjeseca nismo pobijedili kući nego da smo samo tri utakmice u tom vremenu igrali. Opet, kako pogledaš... Ali definitivno s tim rezultatima nismo zadovoljni, to smo govorili. Sada smo to preokrenuli. Polazište za sve to skupa je kompaktnost Intera, njihova standardizacija sastava i kvaliteta. Ali mi imamo neke svoje dobre stvari pa ćemo ih probati iskoristiti, unatoč velikim izostancima.

Vježbanje penala? Pa nemamo kad trenirati!

Protiv Intera je Rijeka u prošloj utakmici na Rujevici 18. studenog (0-0) imala možda jednu pravu šansu.

- Njihov je blok bio iznimno čvrst, a naša lopta prespora. Mi ćemo se probati presložiti u ova dva dana iako još nije bilo ni govora o protivniku. Danas ćemo ga malo pogledati, ostaje nam pola sata da vidimo tko će moći. Iznimno je bitno da oni igrači koji uđu daju sve od sebe. Nekim igračima bio sam zadovoljan, a neke stvari nisu bile idealne. Ali, u ovom dijelu sezone, poslije onoga što se događalo na terenu i uz njega, bilo je iznimno bitno pobijediti. Osjetilo se olakšanje i kod igrača.

Bilo bi lijepo, iz riječke perspektive, polusezonu završiti s četiri pobjede... Dvije su zasad tu.

- 'Ajmo mi razmišljati o utakmici koja je sada pred nama pa ćemo onda kasnije razmišljati o utakmici u nedjelju. Rekao sam, četvrtfinale je Kupa. Kup ima svoje zakonitosti, mi smo znali već prije, na ždrijebu, da nas čeka iznimno težak protivnik, ali sve momčadi koje su došle do te faze kvalitetne su i imaju svoju računicu.

Jeste li vježbali penale?

- Ne, pa nemamo kad trenirati! Nećemo ujutro trenirati u 8-9 sati. Rekao sam već puno o tome, puno sam puta u karijeri pucao penale, bitan je psihički moment i sve to skupa, ali možda ćemo probati danas to. Vidite kako znaju u nekim utakmicama prekidi biti iznimno bitni, a i taj kadar igrača koji je, situacija Matica za zadnju utakmicu, Punčeca utakmicu prije... Nije puno igrača ostalo pa se u nekom trenutku moraš odlučiti za nekoga tko ne zaslužuje da ga ostaviš vani jer ti daje mogućnost da reagiraš na više mjesta, ovisno o tome na kojoj poziciji u momčadi će ti puknuti. Tako je bio na zadnjoj utakmici Punčec predodređen za veznog pa za desni bok, sada Matic za četiri pozicije... Kad sam mu rekao prije utakmice da se pripremi, da se može dogoditi to i to, samo mu nisam rekao da još golman može biti... To su takve nsituacije koje nisu svakodnevne, gdje je iznimno bitna prilagodba igrača.

Pogledajte dva najljepša gola Rijeke u ovoj europskoj sezoni
Pogledajte dva najljepša gola Rijeke u ovoj europskoj sezoni

Črnic: Neka mi Armada opet sačuva pivo

Matic Črnic zabio je prvi gol ove sezone u pobjedi nad Slaven Belupom (2-0) prošlu nedjelju, prvoj na Rujevici u HNL-u za Riječane nakon 92 dana posta.

- Čeka nas vrlo teška utakmica u Kupu. Nadamo se i potrudit ćemo se da to odradimo kako treba. Kako je trener rekao, imamo problem u momčadi, ali koga nema, bez njega se mora. Mi jako respektiramo Inter, ali igramo na Rujevici i moramo pokazati tko je tu glavni, da razveselimo naš klub i navijače pobjedom i prolaskom dalje - rekao je Črnic.

Je li gol protiv Slaven Belupa naznaka bljeska krajem jeseni i zalog za dobro proljeće?

- Što se mene tiče, ušao sam u utakmicu kako je trener od mene očekivao. Pomogao sam momčadi i hvala Bogu da je došao taj gol. Kako sam i prije rekao, moramo pobijediti Inter i Rudeš i onda otići na taj odmor, fino se odmoriti i početi pripreme poslije zime.

Trebaju li dečki iz Armade pripremiti neko pivo za tebe poslije utakmice ako opet zabiješ?

- To je sve bilo u nekom žaru veselja i radosti, ništa više od toga. Ha, neka ga sačuvaju, dobro, haha...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu