Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kek: Gavranović? Igrači će to morati riješiti među sobom

Kek: Gavranović? Igrači će to morati riješiti među sobom
1

Puno se toga događa izvan terena, puno bitnih stvari u klubu, ali mene zanima da momčad ne izgleda dobro, a priče o sucima, terenima su pijesak u oči, kaže Kek

VIDEO

Rijeka s tri uzastopna prvenstvena poraza, devet bodova manje od Dinama i porazom u derbiju čeka četvrtak i novi okršaj s bečkom Austrijom. Mario Gavranović upitan je za taj susret. Zasad samo zbog - ozljede. Matjaž Kek gostovao je u programu Radio Rijeke, te na početku pošteno kao i uvijek priznao:

- U subotu je pobijedila bolja momčad, a Soudani je opet bio jedan od igrača za prevagu. I ta je utakmica pokazala da smo u problemima i to je sastavni dio sporta, ti porazi koji su zaredali problem su s kojim se treba suočiti i riješiti ga. Dobro smo počeli, dobro stajali, kontrolirali, ali onda opet pad koncentracije, dva gola na duge lopte iz prekida, iako i u razgovorima i na teninzima pokušavamo to ispraviti. To je stvar i koncentracije i individualne kvalitete, a Soudani to kažnjava.

U redu. A što je s Gavranovićem? Bradarić ga je otvoreno prozvao da je trebao ići s momčadi u Zagreb, je li to kriza u svlačionici?

- Svatko je odgovoran za svoje izjave, nikad nije sve idealno i u svlačionici će morati oni između sebe to riješiti. Ja ih vodim, usmjeravam, i ako problemi postoje, kroz razgovor ćemo ih probati riješiti, ja kao trener i ostali u klubu. To se ne može zataškavati, treba otvoreno govoriti, i ako je problem, treba ga riješiti. Jer ako je nešto Rijeku nosilo, to je bilo zajedništo. Iskakanja uvijek ima, treba govoriti o tome i rješavati, i mi ćemo to i napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nismo navikli na poraze'

- Rijeka nije navikla na poraze, to nije dobro, normalno da sam nezadovoljan. Ja mogu pokušavati tražiti rješenja u razgovorima i na treningu. Najprije ću razmišljati o uzrocima na terenu, a sve drugo je gubljenje energije. Treba govoriti i o drugim problemima, govori se i piše o njima, ali mi najprije moramo riješiti između sebe. Pritisak u nogometu uvijek postoji, pritisak rezultata, najlakše je reći "rezultat nije najvažniji". Da, puno se bitnih stvari događa u klubu, ali mene kao trenera zanima rezultat. Puno se događa i izvan terena, ali neću ja o tome, ja ću o terenu, gdje smo premalo konkretni, agresivni, previše griješimo, ne izgledamo dobro i bilo bi bacanje pijeska u oči da ja govorim da nije tako, o sucima, terenima - priča Kek te nastavlja:

- I igrači žele preuzeti tu odgovornost i dobro je da žele porazgovarati među sobom. Mi u svlačionici riješavamo stvari na jedan način, ljudi u kubu na drugi, najgore bi bilo kriviti jedni druge, tražiti albije, treba na terenu tražiti izalazak iz krize, od koje ne smijemo okretati glavu i bježati.

Nije samo Gavranović upitan za Austriju, klupski liječnik dr. Dangubić otkrio je da je Elez prije puta u Zagreb zaradio distorziju skočnoga zgloba, a Zuta je na utakmici ozlijedio ligament koljena i obojica bi mogli preskočiti četvrtak. Dok je Sluga lakše ozlijedio rame i trebao bi se oporaviti.

- Dugo, godinu-dvije, smo dobro kompenzirali male ozljede, kartone, ali dogodi se u dužem periodu da dođe karton i ozljede malo više igrača, to je opet normalno. Ja sam zadovoljan liječničkom službom, prije svega prevencijom, puno manje smo problema imali. A računat ću samo na zdrave igrače, ništa napola. Možeš stisnuti zube, ima njih puno koji trpe bolove da bi igrali, to pokazuje i njihov karakter...

Stiže Austria

- Austria ima samo bod, ali u toj utakmici u gostima (2-2 kod AEK-a u Ateni, nap. a.) stajali su bolje nego u dvije domaće utakmice (1-5 protiv Milana i 1-3 protiv Rijeke, nap. a.). Ali više me zanimaju naši problemi, a imamo ih puno. Puno je bilo veselih ponedjeljaka, dobrih stvari, ali dođe u karijeri i ponedjeljak poput ovog, tu treba biti pošten prema poslu, navijačima, pošteno raditi, jer pokazivanjem prsta jedan u druge rijetko se nešto dobro izrodi.

Rujevica će u četvrtak biti puna.

- S pravom su navijači razočarani, naša su očekivanja bila visoka - objektivno ili ne, to je druga priča - ali ta pomoć navijača nam je jako bitna. Treba stati iza momčadi, zaslužila je. Zna se što nam znači utakmica u četvrtak, trebamo perfektnu utakmicu, tako ćemo se postaviti - zaključio je Kek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub