Obavijesti

Sport

Komentari 79

Kek se pozdravio s navijačima? Ovo ne priliči prvaku Hrvatske!

Kek se pozdravio s navijačima? Ovo ne priliči prvaku Hrvatske!
1

Mi smo u dubokoj krizi i tu treba puno pameti i razgovora, dobre analize, jer na ovakav način gubiti ne priliči Rijeci koja je prvak države, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek poslije poraza od Austrije

VIDEO

Poslije teškog i šokantnog poraza Rijeke na Rujevici protiv bečke Austrije (1-4) trener Rijeke Matjaž Kek podijelio je pred kamerama HRT-a svoje dojmove.

- Bilo je sve vidljivo na terenu, poslije ovakvog poraza... Oni su zasluženo pobijedili i mogli su još uvjerljivije. Žao mi je zbog navijača, imali smo podršku koju smo željeli. Sve ovo skupa bilo je premalo i preslabo - počeo je Kek, koji je nakon utakmice prvi put pozdravio navijače na trima tribinama.

U čemu je problem Rijeke?

- Ovo se već pitamo mjesec i pol dana. Sigurno da toliko poraza utječe na samopouzdanje, u nekim situacijama smo nesigurni i nervozni. Austria je to znala kazniti, mi više nemamo pritisak u zadnjoj trećini. Ovo je izuzetno bolno, ali nogomet će se igrati i dalje, za četiri dana igramo novu utakmicu. Mi smo u dubokoj krizi i tu treba puno pameti i razgovora, dobre analize, jer na ovakav način gubiti ne priliči Rijeci koja je prvak države. Igrači su htjeli, tu je previše nervoze i vezanih grešaka. Jednom smo se dobro vratili, umjesto da budemo pametni... Treći gol je riješio sve. Prskalo nas je spašavao da ne doživimo pravi brodolom.

Po pitanju izmjena rekao je sve:

- Nisam odabrao od početka dobro! Sve je to bilo okej pripremljeno, ali na terenu nije učinak bio kakav sam očekivao. Heber nije donio ono što sam htio... Premalo imamo igrača koji daju gol jer smo izgubili igrača koji je dao 60 golova. U jednom momentu smo digli ritam, ne bi bilo korektno s moje strane izvlačiti pojedince. Svi sa mnom na čelu bili su jednako slabi i opet se ispričavam navijačima. Nogomet donosi takve trenutke u karijeri, treba nam trijezna analiza i dobar razgovor i povući neke poteze jer u takvom smo ritmu... Za tri dana imamo tešku utakmicu, bit će teško i treba nam puno pameti i znanja.

Preuzeo je odgovornost za poraz.

- Tu nemamo što debatirati. Ja sam odgovaran za ekipu, kada se izgubi naravno da je to moja situacija. Nije to stvar pojedinca, treba preuzeti odgovornost, svih nas koji smo za to krivi. Rekao sam, sezona je još duga, daleko je tu polovica 12. mjeseca, treba igrače smiriti i vratiti. To je lako govoriti, ali to je teško. Kvaliteta ovdje postoji, ali ovo danas nije bila Rijeka - zaključio je Slovenac.

Filip Bradarić rekao je sljedeće:

- Teško je sad pričati... Težak je ovo poraz. Puno pričamo u zadnje vrijeme, ali na terenu malo radimo. Doživjeli smo debakl, ovo je bila izuzetno loša utakmica i čestitke Austriji koja je pokazala da igra lijep nogomet. Mi se moramo dobro zamisliti. Loše smo izgledali, ja prvi i mislim da trebamo stvarno ozbiljno poraditi na nekim stvarima i ovo ne izgleda dobro - rekao je Bradarić pa nastavio:

- Na treninzima to dobro izgleda, izađemo na teren... Uvukla se velika nervoza i samopouzdanje nije ni blizu kakvo je bilo. Najlakše je sad pričati, treba sad raditi i pokušat do kraja odraditi sve na najbolji način - zaključio je veznjak Rijeke.

Marko Vešović odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog beka.

 - Oni nisu bezazlena ekipa, spremali smo se, ali to nismo pokazali na terenu. Primili smo naivno golove i taj crveni karton nas je poremetio. Ništa, podbacili smo totalno, trebamo se pogledati u oči... Nismo radili što smo se dogovorili, čitava ekipa je podbacila, upali smo u mini krizu i trebamo se što prije iščupati - rekao je Vešović pa ocijenio šanse Rijeke u nastavku sezone u Europi, ali i HNL-u:

- Dokle god postoji neka nada, treba odigrati pošteno i maksimalno. Ne treba odustajati pa ćemo vidjeti što će biti. Prvenstvo je dugo, ima se još igrati, mi se moramo popraviti - smatra Crnogorac.

Danas je gol Rijeke čuvao Andrej Prskalo umjesto Simona Sluge:

- Ovo jako boli, žao mi je. Dobro smo otvorili utakmicu, golove smo dobili nespretno... Dečki su htjeli, ali tako dođe. Zahvaljujem navijačima i ispričavam se za poraz - rekao je kapetan momčadi pa nastavio:

- Zaredali su se te utakmice, lani je sve bilo prelijepo, možda smo sad u maloj krizi. Ovo su pravi dečki i izvući ćemo se iz ove krize na najbolji mogući način - smatra.

- Upali smo u apatiju. Moramo se što prije izdići iz ovoga, izgubili smo neke utakmice na isti način. Ponovno je podbacila cijela momčad kad smo trebali biti najbolji, mi smo bili najgori - rekao je Marko Vešović.

Domagoj Pavičić je zabio prvijenac za Rijeku.

- To mi apsolutno ništa ne znači. Ostaje gorak okus, izjednačili smo i vratili se u utakmicu, a onda smo u istoj minuti primili gol i raspali se - rekao je Pavičić.

Roberto Punčec ovako je vidio utakmicu:

- Dogodile su nam se neshvatljive stvari. U teškoj smo situaciji, imali smo priliku da nakon gola sve popravimo, ali jednostavno potpuno smo pali. Stalno primamo golove na isti način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja