Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kekov najveći adut: Centarfor Rijeke iz obitelji dinamovaca...

Kekov najveći adut: Centarfor Rijeke iz obitelji dinamovaca...
4

PROMJENA Dok sam ja u Rijeci, moja će obitelj sigurno navijati za Rijeku, rekao nam je Mario Gavranović, koji je u siječnju s Riječanima potpisao ugovor na dvije i pol godine

VIDEO

Bod?! Ma ne, to me ipak ne bi zadovoljilo. Mi idemo na pobjedu u Maksimiru, idemo u Zagreb iznenaditi Dinamo, rekao nam je Mario Gavranović, najveće riječko pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

Već je u prvoj utakmici, protiv Lokomotive, pokazao klasu, zabio je sjajan gol u laganoj pobjedi na Rujevici.

Nije otišao u Opatiju

- Oduševilo me sve vezano za klub. Rijeka je dobro posložena. Došao sam pomoći momčadi u borbi za trofeje - kaže nam Mario Gavranović, koji neće, kao većina drugih riječkih pojačanja, živjeti u Opatiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Živim u Rijeci, nisam baš u centru grada, nedaleko sam od Kantride, nisam otišao u Opatiju - nasmijao se Mario.

Hrvatska je Gavranovića dobro upoznala u kolovozu 2012. godine. Bio je to debi Igora Štimca na klupi “kockastih”. Švicarska je pobijedila 4-2, a švicarski Hrvat nam je zabio dva gola. I tad, a i godinu i pol poslije, kad su Švicarska i Hrvatska igrale u St. Gallenu, članovi njegove obitelji bili su na suprotnim stranama.

Njegovi vole Dinamo

- To je pravi ‘rat’ u kući. Braća Ivan i Alen dolaze navijati za Hrvatsku, a roditelji, Ivanka i Petar, zbog mene će biti za Švicarsku - rekao nam je tad Mario.

Slično će biti i u nedjelju, kad u Maksimiru derbi igraju Dinamo i Rijeka.

- Meni su dragi svi hrvatski klubovi, ali u mojoj se obitelji ipak uvijek više navijalo za Dinamo. Svi članovi obitelji su dinamovci. Najžešći je navijač Dinama moj stariji brat Ivan. Siguran sam da će, dok sam u Rijeci, mama, tata i drugi brat navijati za Rijeku i za mene. Dok sam ovdje, Rijeka je za njih jedini klub - dodao je Gavranović, koji je u siječnju s Riječanima potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Zoran Mamić je prije nekoliko tjedna Rijeci čestitao na dovođenju Gavranovića. Smatra kako je on veliko pojačanje za njih u borbi za naslov, a pritom je i dodao kako su i Zagrepčani prije nekog vremena zamalo doveli Marija.

- Iskreno, prvi glas. Meni je prije ozljede bio cilj iz Švicarske otići u jaču ligu. Ne znam da su me dovodili u neke kombinacije s Dinamom.

Marija Gavranovića veže veliko prijateljstvo s Ivanom Rakitićem. Zajedno su igrali u Schalkeu, bili su to dani kad je Raketa poručio HNS-u da obavezno zovu Marija u našu reprezentaciju. HNS je zvao Marija, ali je tad veliki švicarski trener Hitzfeld ipak bio brži i Gavranović je 2011. godine debitirao za ovu reprezentaciju.

Zabijat će za Euro

Nije mu bilo suđeno igrati u “kockastima” nego im zabijati. Sad na klupi švicarske reprezentacije sjedi sarajevski Hrvat Vladimir Petković.

- Nisam igrao u kvalifikacijama za Euro, ali naravno da se nadam kako bih na kraju mogao završiti u Francuskoj. Igranje i golovi za Rijeku će mi sigurno pomoći u borbi za Euro - završio je Mario.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...