Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pet HNL utakmica bez pobjede: Kek: Moramo vidjeti kako dalje!

Pet HNL utakmica bez pobjede: Kek: Moramo vidjeti kako dalje!
1

'Na Rujevici ni do boda ne možeš ako Rijeci ne pariraš u trci, borbenosti, duelu i agresiji. Tako smo igrali i zaslužili bod. Oni su imali više šansi u prvom, a mi u drugom poluvremenu', rekao je Belupov trener Ivković

VIDEO

Šansi k'o u priči na obje strane, igrač utakmice: gostujući vratar. Domaći navijači: jedni fućkaju, drugi plješću.

Matjaž Kek u svojoj 200-oj HNL utakmici na Rijekinoj klupi nije došao do 123. pobjede nego 50. remija. Momčad mu nije igrala loš nogomet, ali nije pobijedila i tu završava priča.

- Napredak na planu igre? Ma mi trebamo pobjedu i to je najvažnije. Dali su dečki sve od sebe, navijači su opet došli u velikom broju, ali... Nije nimalo dvojbeno da se u igrače uvukla ta neka nesigurnost, manjak samopouzdanja. Nema Hebera zbog ozljede, Acostya smo "krpali" da može zaigrati i unatoč šansama gol nismo zabili. Tako da... Igrali smo kod kuće, nismo pobijedili i nitko ne može biti zadovoljan - rekao je Kek ne ulovivši se na "ješku" da prokomentira činjenicu da je najveći dio gledatelja pljeskom i skandiranjem 'Ri-je-ka, Ri-je-ka!' ispratio Bijele s travnjaka, dok je s Armadinog sjevera uz zvižduke odzvanjalo 'Igrajte p....i'.

Rijeka je igrom i prigodama zaslužila pobjedu, a istodobno nitko ne može Belupu reći da nije (na istim načelima) zaslužio bod s kojim je otišao u Koprivnice.

- Na Rujevici ni do boda ne možeš ako Rijeci ne pariraš u trci, borbenosti, duelu i agresiji. Tako smo igrali i zaslužili bod. Oni su imali više šansi u prvom, a mi u drugom poluvremenu - rekao je Tomislav Ivković koji je na pitanje o tome kako mu se čini ova riječka nogometna generacija odgovorio očekivano korektno:

- To nije pitanje za mene nego za kolegu Keka. A njega i Rijeku previše poštujem da bih komentirao njihov rad.

Belupov vratar Antun Marković neupitni je igrač utakmice i to već dovoljno govori o tekmi koju smo gledali na Rujevici. Neupitno je i da su Rijekini igrači dali sve od sebe, a nije nemoguće da se to ove sezone pokaže kao jedna od temeljnih riječkih nogometnih glavobolja.

Naravno sezona je još jako duga, neki (Velkovski) još nisu ni zaigrali u prvenstvu, neki (Acosty) love formu, neki ne sliče na sebe (Pavičić) i svašta se još može dogoditi, ali mnogi misle da Kek zapravo izvlači maksimum iz ovog kadra. Lopta na mahove ne ide presporo zbog problema s kondicijom ili uigranošću nego manjka vjere u vlastite mogućnosti. A to jest - limit. Rješiv ili nerješiv, pokazat će utakmice koje dolaze.

Belupo je s Kvarnera kući otišao zadvoljan bodom, Rijeka pet kola nema pobjede. Koprivničanci u slijedećem kolu čekaju Istru, a Rijeka ide Gorici od koje ima tek bod više. Osijek bježi tri boda, Lokomotiva pet bodova, a Dinamo je jedva vidljiv sa sedam bodova više. Nova riječka nogometna realnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz