Sport

Komentari 0

Kineska tenisačica sada negira optužbe za silovanje: Nisam nikad rekla da me netko prisilio

Kineska tenisačica sada negira optužbe za silovanje: Nisam nikad rekla da me netko prisilio

Moram istaknuti da nisam nikada rekla ili napisala da me je netko prisilio na seks. To moram istaknuti, izjavila je Peng Shuai za singapurski dnevnik na kineskom jeziku

Kineska tenisačica Peng Shuai izjavila je u nedjelju da nije nikada nikoga optužila da je bila prisiljena na seksualne odnose i da je njena objava na društvenim mrežama početkom studenoga pogrešno protumačena.

"Moram istaknuti da nisam nikada rekla ili napisala da me je netko prisilio na seks. To moram istaknuti", izjavila je Peng Shuai u videu za Lianhe Zaobao, singapurski dnevnik na kineskom jeziku.   

 Peng Shuai, nekada prva tenisačica svijeta u parovima, početkom studenog je optužila bivšeg zamjenika premijera Zhang Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na seks. Njezina poruka, objavljena na društvenoj mreži, odmah je cenzurirana i 35-godišnja tenisačica je nestala iz javnosti na tri tjedna, što je izazvalo zabrinutost u svijetu tenisa.

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia

Ovo je prvi puta da je Peng Shuai o ovom slučaju progovorila javno pred kamerama. To je izjavila tijekom natjecanja u skijaškom trčanju u Šangaju.   

Također, kazala je da je njena objava na društvenoj mreži Weibo privatna stvar, te da živi u svom domu u Pekingu bez nadzora, ali nije spomenula Zhang Gaolija.

 Ženska teniska udruga (WTA), koja je početkom ovog mjeseca objavila da će suspendirati turnire u Kini zbog ovog slučaja, ponovno je  pozvala na istragu.  

 "Dobro je da smo mogli ponovno vidjeti Peng Shuai i to na javnom mjestu i nadamo se da je dobro. No, ta pojavljivanja ne odgovaraju na našu zabrinutost za njeno stanje i mogućnost da komunicira bez cenzure i prisile. Ostajemo čvrsti u našim zahtjevima za punu i transparentnu istragu bez cenzure njenih optužbi za prisilni seks", objavila je WTA.

Najčitaniji članci