Obavijesti

Sport

Komentari 0

KK Split će u dvije godine od grada dobiti deset milijuna kn

KK Split će u dvije godine od grada dobiti deset milijuna kn

Jako sam zadovoljan jer ono što je primarno i najbitnije je razmišljanje Gradskog vijeća. Jasno su pokazali koji smjer žele, pokušati ostvariti sportski rezulta, kazao je direktor Splita Edo Blažević

VIDEO

Poprilično sadržajan petak bio je u splitskom sportu. Hajduk je predstavio strategiju kluba za razdoblje od 2021. do 2027. godine, a Gradsko vijeće Splita izglasalo je financijsku potporu KK Splitu u iznosu od deset milijuna kuna za sljedeće dvije godine, odnosno pet milijuna po godini. 

Pokretanje videa...

Split pobijedo Cibonu 00:21

Split je klub koji ovisi o politici, a planovi za budućnost ovisili su o novoj gradskoj vlasti. Bilo je neizvjesno uoči početka sezone koliki proračun će čelnici kluba imati na raspolaganju, no ovime je konačno stavljena točka na i.

- Jako sam zadovoljan jer ono što je primarno i najbitnije je razmišljanje Gradskog vijeća. Jasno su pokazali koji smjer žele, pokušati ostvariti sportski rezultat, a on se ostvaruje kontinuitetom. Tako da je meni prihvatljivije financiranje unutar dvije sezone, da mogu planirati - kazao je direktor KK Splita Edo Blažević.

Splićani će u sljedeće dvije godine dobiti 10 milijuna kuna, odnosno pet milijuna po godini, s time da bi se u slučaju povećanih troškova i potreba kluba taj iznos onda mogao povećati ako se s tim ponovno složi Gradsko vijeće.

Prošle sezone čelnici kluba stavili su na dres natpis Jugoplastika kako bi oživjeli uspomene na trofejno razdoblje kluba s Gripa. No, ove sezone toga više nema, a Blaževića su mnogi iz Gradskog vijeća kritizirali upravo zbog toga.  

Treća utakmica prvenstva Hrvatske, KK Split - KK Zadar

- Ne odričemo se ni imena ni prošlosti Jugoplastike. Mi smo ti koji su imali hrabrosti vratiti ime na dres, a jedan od razloga je bio što nam je generalni sponzor zbog svjetske krize otkazao suradnju. Tada smo za proslavu 75. godišnjice kluba kao zahvalu svim navijačima i igračima odlučili vratiti ime i poslati marketinški jaku poruku. Naš je plan potpisivanje sponzorskog ugovora i sada nakon današnje odluke vijećnika, aktivirat ćemo pregovore. Ako ne bude sponzora, ne vidim razlog da ne vratimo ime Jugoplastika.

Splićani se sada mogu u potpunosti posvetiti što boljim rezultatima jer oni trenutačno nisu baš bajni. U ABA ligi klub je zakucan na dno s pet poraza iz pet utakmica, a u Premijer ligi je drugi s omjerom 6-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja