Sport

Komentari 6

Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom

Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom

Luka Dončić se šokirao kada ga je Bryant iz prvog reda do parketa zasuo sa malo 'trash-talka' na slovenskom, a saznali smo da je imao i psa s kojim je pričao samo na hrvatskom...

Kobe Bryant bio je košarkaški genij, čudesni fajter, čarobnjak pod obručima i rođeni pobjednik. I dalje je teško zamisliti da ga nema.

POGLEDAJTE VIDEO: Nepoznati Kobe Bryant

Na današnji dan prije godinu dana, svijet je stao. Ostali smo bez velikana, bez jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Kobe Bryant poginuo je u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, a u helikopteru su još bili njegova kćer Gianna, šestero putnika te pilot koji su na mjestu preminuli.

I dalje su rane svježe, i dalje je teško prihvatiti da ga nema, ali ostavio nam je ogromnu ostavštinu. Svoje trofeje, individualna priznanja, nevjerojatne partije, a također i svoje nevjerojatne talente.

Osim što je bio pravi košarkaški velemajstor, Kobe je imao i neobičan talent za jezike. Jako je dobro govorio španjolski i talijanski, izvrsno se služio francuskim, a veličanstvena i duga era u Lakersima donijela mu je stotine suigrača među kojima i dva srpska.

Kobe je u LA-ju igrao sa Vladom Divcem i Sašom Vujačićem, a što su ga naučili bilo je jasno kada je između dva slobodna bacanja na utakmici sa Celticsima nekome savršeno tečnim izgovorom poručio: 'Puši k**ac'.

Luka Dončić se šokirao kada ga je Bryant iz prvog reda do parketa zasuo sa malo 'trash-talka' na slovenskom, a kondicijski trener Mike Procopio otkriva kako je Kobe žestoko psovao i na španjolskom te da je... Koristio i hrvatski.

NBA: Utah Jazz at Los Angeles Lakers

Mike Procopio bio je Kobejev osobni trener za video analizu, a za The Athletic je otkrio mnoge zanimljivosti o njemu.

Mamba je bio jako poseban košarkaš, ali i jako poseban čovjek koji je uvijek težio savršenstvu. Jednom je slomio desnu ruku, no njegova volja nije mu dala mira. Ustao se iz kreveta, otišao u dvoranu odjeven u pidžamu i šutirao s lijevom rukom.

FILE PHOTO: Bulls Jordan And Lakers Bryant in NBA All Star Game in New York

Sve to pokazuje koliko je bio poseban i unikatan.

Bio je drugačiji. Bio je na potpuno drugačijoj razini od ostalih. Uostalom, to je on. Ali vratimo se na njegovu strast za jezicima. 

Naš je jezik veliki atleta govorio u zaista posebnoj komunikaciji. Kada je izdavao zapovijedi svojem njemačkom ovčaru kojeg je kupio od američke Savezne uprave za borbu protiv narkotika, odnosno DEA-e.

NBA: Utah Jazz at Los Angeles Lakers

Nakon jednog treninga pozvao je Procopija u svoju kući kako bi mu pokazao da zna svirati piano. Dok je svirao, Procopio je skužio da je njegov njemački ovčar užasno uplašen. Pa se zapitao: Kobe, što se događa s njim?

Pas je bio strahovito plašljiv, ali bi na jednu Bryantovu naredbu skočio i stavio 'žrtvi' očnjake na vrat.

- Neće stisnuti. Osim ako mu ne kažem još jednu riječ na hrvatskom - smijao se Kobe, tvrdi Procopio i dodao kako je pas slušao samo naredbe na hrvatskom.

- Ti si s*eban, čovječe - odgovorio mu je trener koji je bio u šoku.

- Al' to već ne znam haha - rekao mu je jedinstveni Mamba.

Imao je Kobe i pse nalik na polarne samojede, imao je i crnog labradora, ali taj njemački ovčar koji sluša naredbe na hrvatskom, e tog je navodno najviše volio.

Kobe Bryant Portrait Session

Najčitaniji članci