Sport

Komentari 0

Kokkinakis i Kyrgios slavili na turniru parova u Melbourneu

Kokkinakis i Kyrgios slavili na turniru parova u Melbourneu

Bilo je to prvo sveaustralsko finale parova na prvom Grand Slam turniru sezone od 1980. godine, a svi sudionici finala lovili su svoj premijerni Grand Slam trofej u karijeri

U finalu muških parova na Australian Openu, velikoj fešti australskog tenisa, Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios svladali su Matthewa Ebdena i Maxa Purcella sa 7-5, 6-4.

Bilo je to prvo sveaustralsko finale parova na prvom Grand Slam turniru sezone od 1980. godine, a svi sudionici finala lovili su svoj premijerni Grand Slam trofej u karijeri. Na kraju su u tome uspjeli Kokkinakis i Kyrgios koji su na turnir došli uz uručenu pozivnicu organizatora.

Još je jednom meč Kokkinakisa i Kyrgiosa pratila naelektrizirana atmosfera na tribinama pa je na samom kraju meča izbačeno troje navijača sa stadiona.

Ebden i Purcell nisu imali ni jednu break priliku tijekom finala, dok su Kokkinakis i Kyrgios u prvom setu iskoristili četvrtu kod 5-5, dok su u drugom setu ključni korak prema slavlju napravili oduzimanjem servisa suparnika kod 3-3.

Podsjetimo kako su Kokkinakis i Kyrgios u drugom kolu, sa 7-6(8), 6-3, pobijedili hrvatsku kombinaciju Mektić i Pavić, inače najbolji svjetski par.

Najčitaniji članci