Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kolak će zlato u Tokiju braniti bez trenera! 'Boji se za zdravlje. Ma, ne želim trošiti energiju...'

Kolak će zlato u Tokiju braniti bez trenera! 'Boji se za zdravlje. Ma, ne želim trošiti energiju...'

Nitko nije očekivao, niti ja, niti Savez niti HOO. Idem se u Tokio boriti s njim ili bez njega, ne da mi se trošiti energiju na to, idem napraviti svoje, rekla je Kolak uoči puta u Tokio

VIDEO

Hrvatska atletičarka Sara Kolak (26) prije pet godina je u Rio de Janeiru bila jedna od najvećih senzacija olimpijskih igara. Potpuno neočekivano je pomela konkurenciju u koplju i osvojila zlato.

Sara je prošla kroz žestoke pripreme kako bi nove Igre u Tokiju dočekala što spremnija i pokušala obraniti zlato, no za razliku od konkurencije, ona će jedina biti bez trenera. Legendarni Norvežanin Andreas Thorkildsen i hrvatska atletičarka surađuju od 2019. godine, no nećemo ga vidjeti u Tokiju. Strah ga je korone. 

Ostrava Golden Spike

- Odgodio je put, ne želi riskirati svoje zdravlje. Nitko nije očekivao, niti ja, niti Savez niti HOO. Idem se u Tokio boriti s njim ili bez njega, ne da mi se trošiti energiju na to, idem napraviti svoje - rekla je hrvatska kopljašica za HRT. Nije puno htjela trošiti riječi na to, niti hoće li Norvežanin i dalje biti njezin trener.

Veliki je to udarac, jedina neće imati koga priupitati za savjet tijekom natjecanja, no ne želi se obazirati na stvari na koje ne može utjecati. Želi u Tokiju napraviti što bolji rezultat, pogotovo nakon razdoblja u kojemu nije puno nastupala. Nakon Igara u Riju je jako dugo imala problema s laktom. 

Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja

- Nema više boli u laktu. Trenutno još nemam pravi osjećaj zbog svega što se događa, uzbuđena jesam i vidjet ćemo što nam sve to nosi. Drugačiji je osjećaj nego prije Rija. Zadnja tri tjedna bila sam u Rijeci, odradila sam najbolje što sam mogla i zadovoljna sam. Još imam par treninga prije kvalifikacija i vidjet ćemo - kazala je Sara koja je u Tokio otputovala devet dana uoči početka.

U Tokiju je situacija s koronom sve gora. Sve je više zaraženih iz dana u dan, a upravo zbog toga gledatelja ni neće biti na tribinama. Je li ju strah zaraze?

- Svašta se govori, vidjet ćemo kako će se sve razvijati, najbitnije je da možemo trenirati i natjecati se. Ne možemo utjecati na neke stvari, ali možemo se držati pravila i čuvati jedni druge - kazala je Kolak. 

World Athletics Championships - Doha 2019

Možda iza nje nije najbajnije razdoblje, ali u Tokio ide puna motiva. Prije pet godina je u Rio de Janeiro došla kao debitantica i s 66,18 metara senzacionalno osvojila zlato.

Kada bi i ovaj put ishod bio isti...

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda