Sport

Komentari 23

Kolak će zlato u Tokiju braniti bez trenera! 'Boji se za zdravlje. Ma, ne želim trošiti energiju...'

Kolak će zlato u Tokiju braniti bez trenera! 'Boji se za zdravlje. Ma, ne želim trošiti energiju...'

Nitko nije očekivao, niti ja, niti Savez niti HOO. Idem se u Tokio boriti s njim ili bez njega, ne da mi se trošiti energiju na to, idem napraviti svoje, rekla je Kolak uoči puta u Tokio

Hrvatska atletičarka Sara Kolak (26) prije pet godina je u Rio de Janeiru bila jedna od najvećih senzacija olimpijskih igara. Potpuno neočekivano je pomela konkurenciju u koplju i osvojila zlato.

Sara je prošla kroz žestoke pripreme kako bi nove Igre u Tokiju dočekala što spremnija i pokušala obraniti zlato, no za razliku od konkurencije, ona će jedina biti bez trenera. Legendarni Norvežanin Andreas Thorkildsen i hrvatska atletičarka surađuju od 2019. godine, no nećemo ga vidjeti u Tokiju. Strah ga je korone. 

- Odgodio je put, ne želi riskirati svoje zdravlje. Nitko nije očekivao, niti ja, niti Savez niti HOO. Idem se u Tokio boriti s njim ili bez njega, ne da mi se trošiti energiju na to, idem napraviti svoje - rekla je hrvatska kopljašica za HRT. Nije puno htjela trošiti riječi na to, niti hoće li Norvežanin i dalje biti njezin trener.

Veliki je to udarac, jedina neće imati koga priupitati za savjet tijekom natjecanja, no ne želi se obazirati na stvari na koje ne može utjecati. Želi u Tokiju napraviti što bolji rezultat, pogotovo nakon razdoblja u kojemu nije puno nastupala. Nakon Igara u Riju je jako dugo imala problema s laktom. 

- Nema više boli u laktu. Trenutno još nemam pravi osjećaj zbog svega što se događa, uzbuđena jesam i vidjet ćemo što nam sve to nosi. Drugačiji je osjećaj nego prije Rija. Zadnja tri tjedna bila sam u Rijeci, odradila sam najbolje što sam mogla i zadovoljna sam. Još imam par treninga prije kvalifikacija i vidjet ćemo - kazala je Sara koja je u Tokio otputovala devet dana uoči početka.

U Tokiju je situacija s koronom sve gora. Sve je više zaraženih iz dana u dan, a upravo zbog toga gledatelja ni neće biti na tribinama. Je li ju strah zaraze?

- Svašta se govori, vidjet ćemo kako će se sve razvijati, najbitnije je da možemo trenirati i natjecati se. Ne možemo utjecati na neke stvari, ali možemo se držati pravila i čuvati jedni druge - kazala je Kolak. 

Možda iza nje nije najbajnije razdoblje, ali u Tokio ide puna motiva. Prije pet godina je u Rio de Janeiro došla kao debitantica i s 66,18 metara senzacionalno osvojila zlato.

Kada bi i ovaj put ishod bio isti...

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Najčitaniji članci