Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kolekcionari medalja: Čudesna braća Kvesić najbolja su u regiji

Kolekcionari medalja: Čudesna braća Kvesić najbolja su u regiji
11

Zlato je oko vrata, ali nema odmora, govori nam novi svjetski prvak Ivan Kvesić na treningu u Domu sportova u dvorani od oko 600 kvadrata u kojoj treniraju borci Karate kluba Hercegovina Zagreb

VIDEO

Deset godina Hrvatska je čekala na svjetsko muško zlato u karateu. Sad, kad je karate napokon postao olimpijski sport, ponovno ima najboljeg na svijetu. Ivan Kvesić “pokorio” je Madrid, uzeo svjetsko zlato i praktički osigurao Igre u Tokiju 2020. godine.

- Zlato je oko vrata, ali nema odmora - govori nam novi svjetski prvak na treningu u Domu sportova u dvorani od oko 600 kvadrata u kojoj treniraju borci Karate kluba Hercegovina Zagreb.

- Već za mjesec dana imam jaki turnir u Šangaju. Taman da prije Božića probam uzeti još jednu veliku medalju - optimističan je Ivan dok sparira s bratom Anđelom.

Dvojica momaka iz Širokog Brijega, predvođena trenerom Danijelom Vučićem iz Čitluka, glavne su perjanice najboljeg karate kluba u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi imamo najviše medalja u cijeloj regiji - ponosno kaže trener Vučić, koji je i sam s bratom Marijem bio vrhunski karataš.

Ima Danijel crni pojas, baš kao i braća Kvesić, koja su dosad Hrvatskoj zajedno osigurala četiri svjetske i europske medalje. Ivan je prije šest mjeseci na Europskom prvenstvu bio drugi, sad je postao svjetski prvak.

Vrhunski borci Karate kluba Hercegovina Zagreb treniraju ujutro i navečer.

- Ujutro je trening, zatim idemo na fakultet, a onda navečer ponovno treniramo. U prosjeku svaki tjedan odradimo 15-ak treninga - kaže Ivan ponosno pozirajući sa zlatom oko vrata.

On studira Fizioterapiju, ima 22 godine, a stariji brat Anđelo je na Kineziologiji. S karateom su proputovali cijeli svijet, nedavno su bili u Dubaiju, sad u Madridu, a uskoro će u Kinu. Samo nekolicina pehara je u Karate klubu Hercegovina.

- Naš je običaj da za blagdane kući u Široki Brijeg ponesemo desetak medalja. Sve se to čuva u našoj obiteljskoj kući u Širokom Brijegu. Dosad smo brat i ja osvojili više od 300 medalja - rekao nam je Ivan, koji jedva nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Izvršna predsjednica kluba je bivša Miss Hrvatske, supruga Roberta Kovača - Anica.

- Došla je iz Njemačke specijalno za Ivanov doček. Sjela je u automobil, dovezla se do Zagreba i odmah vratila u Njemačku. Ona je tu uvijek za naš klub - kaže Mario Vučić, jedan od ljudi koji su napravili puno da Hercegovina bude najbolji hrvatski i jedan od najboljih europskih karate klubova današnjice.

Hercegovina je u Zagrebu osnovana 2007. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi