Obavijesti

Sport

Komentari 18

Konačno će se i to dogoditi: Fury i Joshua će se boriti ove godine!

Konačno će se i to dogoditi: Fury i Joshua će se boriti ove godine!

Idućeg mjeseca želimo imati sve riješeno. Najteži dio uvijek je onaj gdje ti svi trebaju staviti potpis na papir. No, ovdje je stvarno uložen velik trud od strane svih uključenih, rekao je promotor Eddie Hearn

VIDEO

Nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora, nećkanja i odugovlačenja te traženja više novca, Anthony Joshua i Tyson Fury su se konačno usuglasili te ćemo ih uskoro gledati zajedno u ringu.

Anthony Joshua (31)  i Tyson Fury (32)  potpisali su ugovor na dvije borbe, a prva bi se trebala održati u lipnju ili srpnju, piše ESPN.

To je potvrdio i organizator ove mega borbe te Joshuin menadžer Eddie Hearn.

Deontay Wilder v Tyson Fury II - MGM Grand

- Idućeg mjeseca želimo imati sve riješeno. Najteži dio uvijek je onaj gdje ti svi trebaju staviti potpis na papir. No, ovdje je stvarno uložen velik trud od strane svih uključenih. A imamo promotore koji su rivali, mreže koje su rivali te na kraju i borce rivale - izjavio je Hearn.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

Joshua (31, 24-1) i njegov tim ugovor su potpisali još ranije, no čekao se Fury  (32, 30-0-1) i njegov tim, a razlog je, naravno, bio novac. Kako Tyson Fury ima više promotora koji ga predstavljaju, oni su bili nezadovoljni svojim dijelom financijskog kolača pa su uslijedili pregovori. Nakon što su zadovoljili svoje apetite, Fury je stavio svoj potpis na ugovor. 

- Previše je onih koji traže dio tog Tyson - Fury kolača. S Joshuine strane imate njega, njegovu menadžersku kompaniju '258' i nas, tj. Matchroom, vrlo je jednostavno. Tamo imate Furyja, imate Top Rank, imate Queensbury, a oni su svi diljem svijeta. Ne znam postoje li kod njih neki interni dogovori i preslagivanja, no to i nije naš posao. Ono što mi kažemo, jest da smo spremni i čekamo - govorio je nedavno Hearn. 

Ulog su sva četiri pojasa, WBC, koji je u Furyjevom vlasništvu te IBF, WBA i WBO koje posjeduje Joshua. Svaki boksač će za dvije borbe dobiti po 100 milijuna funti. Lokacija još nije poznata, ali i u tome će veliku ulogu imati - novac. Naime, Saudijska Arabija se spominje kao potencijalno mjesto održavanja borbe, a za to je navodno ponudila 200 milijuna eura.

No to je sve formalnost, a najvažnije je da je najbitniji dio dogovoren. Već godinama Joshua i Fury prozivaju jedan drugoga i u ovome trenutku je sigurno riječ o najboljim teškašima današnjice. Za neke je Fury najbolji zbog maestralne tehnike i 'plesa' u ringu zbog čega ga je gotovo nemoguće udariti. S druge strane, Joshua je 'fizički stroj' i snažni udarač, ali već u nekoliko mečeva je pokazao da je itekako ranjiv.

'Izbjegavali' su se, ali sada ćemo ih napokon gledati u ringu i napokon ćemo dobiti odgovor na pitanje tko je najbolji boksač u teškoj kategoriji.

Borba bi trebala biti za tri ili četiri mjeseca, a veliko je pitanje u kakvoj formi će se pojaviti Gipsy King. Dok Joshua marljivo udara po sparing partnerima i vrećama, Fury udara po - pivu.

- Prestao sam trenirati i na odmoru sam. Pijem između osam do 12 krigli piva na dan. No, ne jedem pa svoje kalorije dobivam preko alkohola. Trenirao sam i trenirao bez napretka, a sad sam ležeran - pojasnio je Fury za iFL TV.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

Joshua je posljednji put u ringu bio u prosincu kada je u Londonu uvjerljivo svladao bugarskog boksača Puleva te obranio svoja tri pojasa. Prozivao je tada Furyja koji se posljednji put borio prije godinu dana kada je izdominirao Deontaya Wildera i uzeo mu WBC pojas. Spominjao se njihov novi revanš i treća borba, navodno je i ugovor već bio potpisan, ali Fury ga je stavio na čekanje i odlučio je krenuti u pohod na sva četiri pojasa. A za to će morati srušiti Joshuu.

Ovu vijest sigurno je sa zanimanjem dočekao i naš najbolji boksač Filip Hrgović koji će se na ljeto boriti protiv Michaela Huntera za status izazivača, a ako pobijedi, Hrvat bi mogao dobiti priliku života koju toliko dugo čeka, a to je borba za teškaške titule protiv pobjednika meča desetlječa, Furyja ili Joshue...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet