Sport

Komentari 0

Konjuh skočila na WTA listi za 28 mjesta i ušla u najboljih sto

Konjuh skočila na WTA listi za 28 mjesta i ušla u najboljih sto

Dubrovčanka Ana Konjuh je na kraju 2020. godine držala 538. mjesto na listi, a sada je ponovo ušla među najboljih sto. Borna Ćorić je pao za samo jedno mjesto te je trenutno 33. tenisač svijeta

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici, dok je skok od čak 28 mjesta zabilježila Ana Konjuh koja je tako ušla među sto najboljih tenisačica svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Konjuh i ekipa proslavile naslov prvakinja Hrvatske

Martić se ovaj tjedan nalazi na 34. mjestu WTA ljestvice, dok je Ana Konjuh koja je prošli tjedan stigla do polufinala turnira u San Joseu skočila na 88. poziciju. Donna Vekić je pala tri mjesta i sada je 56. tenisačica svijeta. Jana Fett je napredovala jedno mjesto, na 209. poziciju, a Tereza Mrdeža je pala jedno mjesto na 234. poziciju.

Među vodećima nema promjena. Prva je Australka Ashleigh Barty, druga je Japanka Naomi Osaka, a treća je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka.

ATP 500 - Rotterdam Open

S druge strane, najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je za jedno mjesto na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada je 33. tenisač svijeta.

Marin Čilić je zadržao 37. poziciju, dok je Ivo Karlović pao dva mjesta i sada se nalazi na 205. poziciji. Duje Ajduković je također pao, ali jedno mjesto te se sada nalazi na 267. poziciji.

Novak Đoković prvi je tenisač svijeta već 333. tjedan, drugi je Rus Danil Medvjedev, a treći Španjolac Rafael Nadal.