Obavijesti

Sport

Komentari 490

Nestvarne scene u Puli! Petko izvodio penal pa isključen?! Čak tri crvena i tri boda za Dinamo

Nestvarne scene u Puli! Petko izvodio penal pa isključen?! Čak tri crvena i tri boda za Dinamo
6

U zaostaloj utakmici 4. kola Dinamo je slavio u Puli 2-0. Gojakov je gol isprva poništio pomoćni sudac, ali onda ga potvrdio VAR. Petković je zabio s bijele točke, a sudac poništio gol i dao mu drugi žuti. A pocrvenili su Lučić i Theophile

U odgođenom susretu 4. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Aldo Drosina pobijedio Istru 1961 2-0, a bio je to dvoboj s čak tri crvena kartona.

Golove za "Modre" zabili su Amer Gojak u 10. minuti te Stefan Ristovski u osmoj minuti nadoknade u prazna vrata.

Hrvatski prvak je utakmicu završio s devet igrača nakon što su isključeni Kevin Theophile-Catherine (80') i Bruno Petković (90+1'), a crveni je dobio i netko od domaćih igrača s klupe.

Susret Istre 1961 i Dinama trebao se igrati 8. kolovoza, no "Modri" su tražili odgodu zbog priprema za nastup protiv poljske Legije u kvalifikacijama Lige prvaka.

Bio je to susret s malo pravih prilika, ali i nevjerojatnom završnicom u kojoj smo vidjeli tri crvena kartona, poništeni pogodak iz kaznenog udarca te na koncu gol u praznu mrežu.

Dinamo je poveo golom Gojaka u desetoj minuti. Oršić je ubacio iz kornera, lopta se odbila na rub kaznenog prostora do Ivanušeca koji je pucao, no loptu je na pet metara zaustavio Gojak te zabio za 1-0. Suci su signalizirali zaleđe, no nakon VAR provjere koja je trajala više od tri minute sudac Duje Strukan je pokazao na centar.

U 24. minuti Gojak je ponovo zabio i to petom, no ovoga puta pogodak je ispravno poništen zbog zaleđa. Naime, asistent Štefulj je bio ispred svih igrača Istre. Bila je to lijepa akcija "Modrih" i pogodak Gojaka petom, no ostalo je 1-0 za Dinamo. Najbolju priliku u prvom dijelu domaćin je imao u 40. minuti, no Lisica je pucao preko gola.

Novu priliku Puljani su imali u 72. minuti, Lisica je odlično prošao, proslijedio za Belju, no Livaković je odlično reagirao.

U 80. minuti Dinamo je ostao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog isključen Theophile-Catherine. No, samo tri minuta kasnije gosti su dobili jedanaesterac.

Livaković je ispucao loptu, Petković je pobjegao domaćoj obrani, prošao vratara Lučića i pao. Sudac Strukan je pokazao na bijelu točku i dao žuti karton braniču Silvi zbog povlačenja. Međutim, nakon provjere u VAR sobi, poništen je žuti karton Silvi, a crveni je dobio vratar Lučić koji je oborio Petkovića.

Strukan je zbog prigovora pokazao i crveni karton nekome na domaćoj klupi. U igru je ušao drugi vratar Gonzalo Collao, Petković je pucao i zabio za 2-0. No, sudac Strukan je poništio pogodak i pokazao Petkoviću žuti zbog zastajkivanja. Kako mu je to bio drugi žuti, Dinamov napadač je morao napustiti teren.

U nastavku susreta Istra 1961 je pokušala izjednačiti s dva igrača više na terenu, ali je u posljednjim sekundama primila i drugi gol. Istra je imala korner, svi igrači domaćeg sastava stigli su u kazneni prostor gostiju, a Ristovski je u kontri pogodio u prazna vrata za potvrdu pobjede.

Dinamo se ovom pobjedom probio na drugo mjesto s 37 bodova koliko ima i Rijeka na trećem mjestu. U vodstvu je Osijek s dva boda više, no "Modri" imaju i utakmicu manje.

Hajduk je četvrti s 34 boda i susretom manje. Istra je i dalje osma s 18 bodova, a posljednji je Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
4. KOLO HNL-A 18:00 , PULA, ALDO DROSINA
Istra 1961
0 : 2
Dinamo
Gojak 10', Ristovski 90+8'
Sortiranje događaja
90+8'

GOL! Ristovski je zabio na kraju utakmice za 2-0! I golman Istre otišao je u napad, gol je ostao prazan, a Ristovski pogodio u praznu mrežu s 25 metara. Strukan je odmah svirao kraj.

90+2'

Mogao je Iličić sada šokirati Dinamo, njegov je udarac prošao pola metra pokraj gola. Strukan je pokazao šest minuta nadoknade, a samo je šest prošlo otkako je dosudio kazneni udarac pa do trenutka izvođenja.

90'

Što se ovdje upravo dogodilo?! Petković je zabio, ali Strukan kaže, ne vrijedi, evo ti drugi žuti karton i odi u svlačionicu!

Razlog? Jedini mogući jest izvođenje, Petković je praktički došetao do lopte, još pritom i zastao...

89'

Umjesto Lučića penal će Petkoviću pokušati obraniti Collao.

84'

Kazneni udarac za Dinamo! Kakva greška u obrani Istre, Petković je pobjegao četvorici igrača Istre, golman Istre Lučić ga povukao u kaznenom prostoru i Strukan je pokazao na bijelu točku, a žuti karton Silvi?

Otišao je Strukan pogledati sve na VAR snimci i potvrdio svoju odluku, a promijenio onu o žutom kartonu. Silvi, koji je odmah izašao iz igre, poništio je žuti karton, a Lučiću je pokazao crveni karton.

Komentari 490