Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Kopić kao Niko Kranjčar: Svoj prvi ispit položio je s odličnim

U Hajdukovoj povijesti dug je popis igrača i trenera koji su dolazili iz drugih sredina pa i iz najvećih rivala, ali samo rijetki bili dovoljno pošteni i hrabri da ne skrivaju svoje osjećaje i ne odriču se i srame svoje prošlosti

Foto: Ivo Čagalj, Tino Jurić/PIXSELL
19 komentara

Najveću pogrešku koju igrač ili trener obično naprave po dolasku u neki veliki klub, pa tako i u Hajduk, izjava je kako su baš za taj klub navijali ili ga barem simpatizirali od djetinjstva. Nisu ni svjesni koliko je to pogrešno, koliko navijači mrze lažove, licemjere i ulizice.

Ako je suditi po prvom nastupu, rođeni Osječanin i kapetan Dinamovih juniora Željko Kopić taj prvi ispit položio je odličnim.

- Osijek je moj rodni grad, u Dinamu sam igrao četiri godine u kadetima i juniorima, stekao status reprezentativca i to je uspomena koja je u meni jaka i koja me ispunjava ponosom. Sada sam u domu Hajduka, u domu Torcide, u domu svih ljudi koje Hajduk zbližava i od ovoga trenutka sam najveći navijač i vojnik ovoga kluba. I to je jedino što me zanima - kazao je Kopić i dodao:

- Svoj rodni grad Osijek i Dinamo u kojem sam igrao ne smatram hipotekom. Ponosan sam i na svoj rodni grad i na sve klubove u kojima sam igrao, a vjerujem da ću nakon odlaska s Poljuda isto tako biti ponosan na ono što ću ovdje napraviti.

Novi trener Hajduka ostao je u sjećanju navijača bijelih i po odmjerenim izjavama koje je davao nakon što je s Lučkim i Zagrebom pobjeđivao na Poljudu.

U Hajdukovoj povijesti dug je popis igrača i trenera koji su dolazili iz drugih sredina pa i iz najvećih rivala, ali samo rijetki bili su dovoljno pošteni i hrabri da ne skrivaju svoje osjećaje i ne odriču se i srame svoje prošlosti. Jedan od najboljih primjera je Niko Kranjčar, kapetan Dinama koji je uoči dolaska u Split kazao:

- Ponosan sam kaj sam purger, Dinamo uvijek nosim u srcu.

Naravno da mu tu izjavu nitko pametan nikad nije zamjerio te da su ga navijači Hajduka iznimno cijenili upravo zbog te iskrenosti i poštenog odnosa. O Kopićevu mandatu i rezultatima rada sudit će vrijeme i to tek nakon što ode iz Splita, no ovu prvu lekciju svladao je bez greške.

Naši partneri pišu
Message