Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kopić: Koga želim u finalu? Ma finale mi je bila jedina želja...

Kopić: Koga želim u finalu? Ma finale mi je bila jedina želja...
1

Naravno da bih mijenjao plasman u finale Kupa za pobjedu nad Dinamom, tvrdi Goran Tomić, a Željko Kopić poručio je kako odlazak Letice u napad nije bio preveliki rizik

VIDEO

Hajduk je prvi finalist Hrvatskoga nogometnog kupa. Splićani su u dramatičnoj utakmici nakon penala svladali Lokomotivu 5-3 (1-1) i tako stigli u završni boj za Rabuzinovo sunce 23. svibnja u Vinkovcima protiv pobjednika drugog polufinala između Dinama i Rijeke (3. travnja na Maksimiru).

- Izuzetno zahtjevna utakmica, kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo puno prigoda za gol, a mi smo cijelo vrijeme potencirali ofenzivu. No uz to smo bili stabilni prema natrag, spriječili njihove kontranapade, a tu oni imaju puno brzanaca koji mogu pobjeći - rekao je Željko Kopić pa dodao:

- Generalno sam zadovoljan, trkački i taktički smo sjajno odigrali utakmicu, psihološki moment je bio na visokoj razini. U konačnici smo zasluženo pobijedili i ušli u finale Kupa. Lokomotivi čestitam na odličnoj utakmici, želim im svako dobro u nastavku prvenstva.

U zadnjem napadu opet ste poslali Leticu u napad, je li to bio prevelik rizik?

- Pričali smo o tome na klupi, znali da je to zadnji napad na utakmici pa na koncu to i nije bio preveliki rizik.

Je li ovo vaša ponajbolja utakmica na klupi Hajduka?

- Dojam iz prvog poluvremena je jako dobar, u tom sam trenutku razmišljao kako je ovo jedna od naših najbojih utakmica. U nastavku je i Lokomotiva podigla kvalitetu igre. U produžecima nam je, jasno, prva misao bila ne primiti gol, ali generalno sam jako zadovoljan ovim dvobojem. Ispunili smo prvi cilj i ušli u finale Kupa.

Koga biste željeli u finalu Kupa - Dinamo ili Rijeku?

- Nemam nikakvih želja. Jedina želja mi je bila da pobijedimo u ovoj utakmici, presretan sam, sada smo u finalu Kupa. Imamo puno ozlijeđenih igrača, sada se oni moraju vratiti u optimalno stanje pa ćemo tek u svibnju razmišljati o finalu Kupa. A do tada nas čekaju još brojni izazovi u prvenstvu.

Je li bilo straha kako će vam se brojni promašaji osvetiti?

- Nije bilo straha. Igrali smo dobro, inzistirali smo na našoj igri, bili aktivni. I nakon primljenog gola smo se vratili, a naša kvaliteta igre davala mi je vjeru da će sve dobro završiti - rekao je Kopić.

Goran Tomić je bio vidno razočaran porazom nakon penala...

- Čestitam Hajduku na plasmanu u finale Kupa. Prvo poluvrijeme nismo bili dobro, očigledno je utakmica s Dinamom ostavila traga na nama. Onda smo nekim preinakama uspjeli uspostaviti ravnotežu, imali i svoje prigode. U produžecima smo bili ravnopravni, tu smo igrali i s dosta načetih igrača. Penali su lutrija, svojim igračima nemam što zamjeriti, a Hajduku još jednom čestitam na finalu - poručio je Goran Tomić pa nastavio:

- Nama je ovo bila treća utakmica protiv naših najboljih momčadi u samo osam dana. Mi nemamo potrebnu širinu igračkog kadra pa je uspjeh i što smo ušli s Hajdukom u 120 minuta prave borbe. Dapače, moji igrači su pokazali pravu reakciju od 46. minute, tada smo bili puno bolji.

Zašto Ivan Krstanović nije pucao penal?

- Trebao je. On je trebao biti naš peti izvođač, ali nažalost do toga nije došlo. Majer je uvijek zabijao, sada promašio, a nakon toga je sve krenulo u krivom smjeru.

Biste li mijenjali pobjedu nad Dinamom za plasman u finale Kupa?

- Naravno! Finale Kupa je ipak velik uspjeh, nekim se igračima takva utakmica događa jednom u životu - završio je Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve