Obavijesti

Sport

Komentari 69

Kopić: Petković je zabio previše penala da bi stvarali probleme!

Kopić: Petković je zabio previše penala da bi stvarali probleme!
5

Prošao sam te seminare, znam o čemu se tamo pričalo i nije mi jasno zašto je naš golman isključen. Inače sam jako miran, ali ovo je bila jako čudna utakmica, kaže trener Istre Gonzalo Garcia

VIDEO

Vidjeli smo i prije da su ti penali Brune Petkovića uvijek nekako rubni, trebamo to vidjeti pa i korigirati, ali Bruno je već zabio dovoljno penala da bi zbog ove situacije stvarali neke veće probleme, kaže trener Dinama Željko Kopić.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Kakva drama u Puli! Dinamo je stigao do još jedne velike pobjede (2-0) u utakmici kakvu HNL dugo nije vidio. Ne, nije to bio nogometni spektakl, već čudna utakmica s tri crvena kartona (Theophile, Petković, Lučić). No, situaciju kao kod isključenja Petkovića priznajemo nikada nismo vidjeli, niti na domaćim, niti na stranim travnjacima.

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

- Prvo poluvrijeme bili smo jako dobri na lopti, imali dosta dobrih ofenzivnih situacija, imali odličnu reakciju po izgubljenoj lopti, branili smo dubinu, Istra u tom periodu nije imala nijednu opasniju situaciju, a u drugom poluvremenu je došao umor na naplatu, više nije bilo svježine, onih kratkih intenzivnih kretanja koje rade razliku o posjedu - kaže Željko Kopić, pa dodaje:

- Više se nismo nametnuli kroz posjed lopte, nismo imali igru prema naprijed, ali smo pokazali mentalnu snagu, kvalitetnu igru u fazi obrane, taktičku disciplinu i u konačnici smo stigli do tri jako važna i bitna boda.

Zagreb: Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 19. kolu Prve HNL

Kako ste vi vidjeli finiš utakmice, onu situaciji oko spornog penala?

- Meni je osobno fokus bio kako reagirati prema momčadi, kako ostati defenzivno stabilan, kako stabilizirati centralu igrališta. U tom smo periodu imali dovoljan broj igrača koji su jaki u zraku, pa nismo bili toliko uplašeni. No, to je nogomet, zato i je toliko popularan. On donosi strast i energiju, tu je puno obrata i preobrata, danas je bila baš jedna od takvih utakmica.

Dinamo u tri utakmice u nizu nije primio gol, obrana sada djeluje dosta dobro...

- Mi smo se samim promjenom sustava igre nakon prve utakmice defenzivno stabilizirali, vidjeli smo da je prije toga bilo problema u branjenju tranzicije. Za neke mehanizme i uigravanje treba više vremena, ali smo promjenom sustava dobili određenu stabilnost, ona nam je dala priliku da budemo stabilniji u igri prema naprijed, a tako je sve lakše.

Pula: Zaostali susret 4. kola Hrvatski Telekom Prve HNL, Istra 1961 - Dinamo

Planirate li već zimske pripreme s Dinamom?

- Planiram jedino nedjeljnu utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca. Nije mi ovo prva utakmica u Puli, znao sam kakva nas Istra očekuje, a mi smo u stalnom ritmu utakmica i putovanja. Sada nam je maksimalan fokus samo na nedjelju - završio je Kopić.

Trener Istre 1961 Gonzalo Garcia bio je prilično nervozan...

- Zanimljiva utakmica protiv dobre momčadi, sve je bilo otvoreno do samoga kraja, možda smo mogli napraviti i nešto više. Penal Petkovića? Čudna situacija. Inače sam mirna osoba, ali u tim sam trenucima bio jako uzbuđen, dosta emotivan. Ma neću pričati o tom penalu niti o suđenju, ali neke stvari ne razumijem. Pa prošao sam te seminare, bio na njima, a još mi nije jasno zašto je naš vratar kod penala isključen? To mi nikako nije jasno, taj crveni karton je bio prevelika kazna - završio je Garcia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao