Obavijesti

Sport

Komentari 116

'Modri' lagano s Istrom: Zabili tri gola i lagano 'krenuli u Split'

'Modri' lagano s Istrom: Zabili tri gola i lagano 'krenuli u Split'
7

Prije nadolazećeg najvećeg derbija hrvatskog nogometa, Dinamo je bez većih problema 'riješio' Istru do poluvremena. 'Modri' su do kraja utakmice igrali na 'autopilotu', a srećom po njih, nitko nije požutio

Nogometaši zagrebačkog Dinama povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice Prve HNL uvjerljivom 3-0 (2-0) domaćom pobjedom protiv Istre 1961 u susretu 31. kola. Dvostruki strijelac za branitelja naslova bio je Mislav Oršić (8', 45'), dok je početkom nastavka na 3-0 povisio Mahir Emreli (50').

Da, Dinamo bolje izgleda bez Petkovića; Emreli i Oršić su jako opasna kombinacija za Poljud...
Da, Dinamo bolje izgleda bez Petkovića; Emreli i Oršić su jako opasna kombinacija za Poljud...

Dinamu je put ka pobjedi uvelike olakšao gostujući branič Perković početničkom pogreškom u samom otvaranju utakmice, njegovo preslabo dodavanje prema vrataru Lučić presjekao je Ademi, pokušaj domaćeg kapetana Lučić je uspio blokirati, ali lopta je stigla do natrčalog Oršića koji nije imao težak zadatak pogoditi mrežu. 

Dinamo i Istra sastali se u 31. kolu HT Prve lige

Na 2-0 Oršić je povisio na samom kraju prvog poluvremena kada je Špikić pobjegao lošem Perkoviću po desnom krilu, uslijedilo je dodavanje za Ademija koji je odličnom povratnom loptom proigrao Oršića koji je bio precizan sa 12-13 metara. Da ne bi bilo nikakvih nedoumica oko konačnog rezultata pobrinuo se Emreli koji je u 50. minuti pospremio odbijanac u mrežu nakon udarca Oršića i obrane Lučića.

Dinamo i Istra sastali se u 31. kolu HT Prve lige

Vodeći Dinamo sada ima 66 bodova, pet više od drugog Osijeka, odnosno 10 više uz utakmicu više od trećeg Hajduka. Istra 1961 je deveta sa 26 bodova, koliko ima i osmi Šibenik, no posljednji Hrvatski dragovoljac zaostaje 11 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
31. KOLO 1. HNL 18:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
9', 45'+1' Oršić, 51' Emreli
3 : 0
Istra 1961
Sortiranje događaja
KRAJ

Dinamo je lagano i zasluženo slavio.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

84'

Istrani kao da čekaju kraj utakmice da mogu otići sa stadiona, a 'modri' se igraju kao u dječačkim danima. Rekli bi nai stari, dečki se 'igraju nogometa'. Znaju da su tri boda u džepu.

75'

Oršić je ubacio za Gojaka koji se prikrao iz drugog plana, ali veznjak Dinama nije uspio pogoditi gol. Razigrali su se sada 'modri' koji igraju bez prtiska, u igru je umjesto Emrelija ušao i Petković, dok je spomenuti Gojak ušao umjesto Ademija.

68'

Probala je Istra nakon dugo vremena, ali nije tu bilo problema za Dinamo. Udarac Miškovića je lagano obranio Livaković.

Komentari 116