Obavijesti

Sport

Komentari 91

Kopića čeka otkaz, Tudor bi bio najbolje rješenje za hajdukovce

Kopića čeka otkaz, Tudor bi bio najbolje rješenje za hajdukovce
1

SMJENA NA KLUPI U kuloarima najbolje kotira ime Igora Tudora, spominje se opet mogućnost povratka Edyja Reje, a dio članova NO-a je za Sinišu Oreščanina iz “Hajduka B”

VIDEO

Samo neko veliko čudo moglo bi Željka Kopića zadržati na klupi Hajduka, čeka se službena izjava predsjednika Jasmina Huljaja, no po svemu sudeći uskoro će doći do raskida suradnje nakon čega će uslijediti i kurtoazne izjave o dobrim željama za budućnost.

To je tako, život trenera je život sa spakiranim kovčegom, pogotovo kada je u pitanju klub poput Hajduka. Iako Kopić definitivno nije jedini krivac za postojeće stanje, jer kumovali su ovome mnogi na što smo ga uostalom i upozoravali u više navrata, činjenica je da on više ne može pokrenuti momčad iz letargije u koju je zapala i zbog toga mora prepustiti mjesto novom treneru.

U situacijama kad smjena trenera visi u zraku, odmah se postavlja pitanje nasljednika, tko je sljedeći trener koji će pokušati pokrenuti stvari s mrtve točke? A kad je Hajduk u pitanju, onda kandidata ima napretek i svi tvrde da je njihov kandidat jedini pravi, jedini koji može popraviti postojeće stanje. U pravilu važi i ona stara: ''Kaži mi tko bira, pa ću ti reći tko će biti izabran''. Jesu li Huljaj i Bjelanović na istoj liniji?

Tako nekako je i ovaj put, s tom razlikom da je Huljaj novi čovjek i za sada je nemoguće proniknuti u njegove poteze. Bez namjere da nekoga guramo u prvi plan ili favoriziramo, trenutno su na Poljudu u opticaju tri imena, Igor Tudor, Edoardo Reja i Siniša Oreščanin. Ne nužno tim redoslijedom. Naravno, to ne znači da na koncu neće biti izabran i netko četvrti...

Igora Tudora zagovaraju oni koji žele trenera čvrste ruke, koji će počistiti svlačionicu i uvesti nekoliko mladih igrača, a protiv njegovog povratka na klupu ništa ne bi imali ni navijači. Navodno je s Tudorom već obavljen i inicijalni razgovor.

Edoardo Reja je nakon odlaska iz Hajduka u više navrata bio među kandidatima, imponira njegov životopis i ozbiljnost u radu te tim suradnika koji dobro poznaju situaciju na Poljudu. Pogotovo Gigi Febbrari, koji je na odlasku iz Hajduka prošle zime predvidio kolaps Kopićeve momčadi zbog neadekvatnog rada na kondicijskoj pripremi.

Siniša Oreščanin se dokazao u vođenju B momčadi Hajduka, njega i Krešimira Gojuna zagovara dio aktualnih čelnika NO, koji bi im rado poklonili povjerenje da nastave uvoditi mlade igrače u prvu momčad.

Izbor novog trenera, uz ogradu kako se smjena Kopića ipak tek treba dogoditi, bit će prvi pravi test i za novog predsjednika Huljaja, koji će izborom kandidata pokazati ima li snage othrvati se interesnim skupinama i izabrati čovjeka po svom.

Osam razloga zašto je Hajduk osmi:

  1. JEDNU JEDINU POBJEDU u prvenstvu Hrvatske ima Hajduk otkako su u gradu napadnuti Futacs, Said, Memolla... Bilo je to 23. travnja, dan nakon što su “bijeli” u dobroj utakmici poraženi od Dinama na Poljudu. Memolla uopće ne igra, Futacs je otišao, Said je kažnjen četiri utakmice...
     
  2. DVA TJEDNA od završetka Ultre do prve utakmice nove sezone, protiv bugarske Slavije na Poljudu, imali su da zamijene travnjak koji je bio potpuno upropašten. To je dovoljno vremena, ali nisu ga zamijenili nego su čekali i igrali na oranici do kraja osmog mjeseca. Kakva greška...
     
  3. TRI MILIJUNA EURA, čak i nešto više za Tomu Bašića, a nakon toga nisu kupili apsolutno nikoga iako je bilo evidentno da Hajduk pod hitno treba pojačanja. Recimo, napadač Ivanovski je u devet utakmica za Hajduk uspio zabiti jedan jedini gol. I to iz penala
     
  4. ČETIRI TJEDNA DO GOSTOVANJA DINAMA, a Hajduk trenutačno ne može pobijediti nikoga. Skoro sedam tisuća pretplatnika ima Hajduk, imao je po 26.000 navijača protiv Slavije i Steaue, ali ako nastavi ovako stadion bi protiv Dinama mogao biti poluprazan
     
  5. MINUS PET je gol razlika Hajduka nakon šest odigranih kola. Katastrofalnu obranu igra momčad Željka Kopića, niti jednom nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu u novom prvenstvu. Primaju gotovo dva gola po utakmici, otprilike u rangu Istre, Rudeša, Intera iz Zaprešića...
     
  6. KATASTROFALNIH ŠEST KOLA Trenutačno Hajduk zaostaje za vodećima devet bodova i nastavi li ovim tempom, na kraju bi mogao zaostati nevjerojatnih 30-40 bodova za budućim prvakom Hrvatske. Koeficijent da će Hajduk biti prvak na kladionici je točno stotinu!
     
  7. SEDAM NADZORNIKA uopće ne funkcionira, potvrdio je to nedavno i jedan od njih.

    - Već dugo vremena NO ne djeluje kao tim, nemamo zajednička stajališta, a kao tijelo izbjegavamo preispitati pogreške i evidentan je izostanak samokritike - rekao je Denis Kosor.
     
  8. OSMI NA TABLICI je nakon remija u Koprivnici bio Hajduk, a to se ne pamti. Ogroman neuspjeh aktualne vodeće strukture kluba, sportskog direktora, trenera, Nadzornog odbora... Za navijače splitskoga kluba nevjerojatno je i neprihvatljivo da Hajduk ne može pobijediti ni momčadi od kojih ima deset puta veći proračun. Rudeš je zadnji. Ne dobiju li ni njih...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica