Obavijesti

Sport

Komentari 35

Korak do naslova za pokojnog prijatelja: Ketin duh nas vodi, ovo je sigurno neka viša sila!

Korak do naslova za pokojnog prijatelja: Ketin duh nas vodi, ovo je sigurno neka viša sila!
3

Iako su s druge strane bili poznati igrači velikog i malog nogometa Mario Jozić, Kristijan Kahlina, Franco Jelovčić i Tihomir Novak, momčad Krešimir Keta Bandić izborila je finale Kutije šibica

VIDEO

S jedne strane Franco Jelovčić, Tihomir Novak, Mario Jozić, Kristijan Kahlina za Juicy - Marasku, s druge strane srčana ekipa Krešimir Keta Bandić sastavljena od Mostaraca i Splićana koji igraju u čast preminulog prijatelja, bivšeg golmana Širokog Brijega, čije je srce iznenada prestalo kucati u u ožujku 2019. godine u 24. godini.

Krenuli su po Kutiju njemu u čast s brojem 12 na prsima koji je Keta nosio. Do titule ih dijeli samo još jedan korak!

- Bio je sjajan golman, veliki dinamovac. Kod prijatelja je gledao utakmicu nokaut faze Europske lige između Dinama i Viktorije iz Plzena. Zadnje riječi bile su mu: 'Uh, kako Bad Blue Boysi navijaju' - rekao je kapetan momčadi Mile Pehar (30).

Iako su bili autsajderi, Hercegovci su izbacili favorita i pobjedom 9-8 nakon sedmeraca ušli u finale jubilarnog 50. izdanja malonogometnog turnira Kutije šibica gdje će u srijedu (19.30) u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova igrati protiv Poliklinike Milojević koja je ranije izbacila Keraterm Centroplinomont 4-2.

- Ma ovo je nestvarno, ne možemo vam opisati kroz što prolazimo, kroz sve ovo nas vodi Ketin duh, ovo je nestvarno, ovo je sigurno neka viša sila. Došli smo na Kutiju Keti u čast, putovali na utakmice iz Mostara, a sad smo u finalu! Ma ovo je čudo - kažu dečki iz momčadi Keta Bandić. 

Zagreb: Krešimir Keta Bandić i Juicy Maraska igraju polufinale Kutije Šibica

Fantastičnu je utakmicu u polufinalu odigrao Josip Božinović koji je zabio tri gola i još četiri u raspucavanju. Juicy - Maraska povela je u šestoj preko Jelovčića, Božinović je izjednačio, Ivan Ivanković zabio za 2-1, a u nastavku se igralo potpuno otvoreno.

Iako je Tiho Novak zabio za 2-2 u 22. minuti, Božinović je s dva gola u manje od minutu odveo Ketu Bandića na 4-2. Do kraja je Jelovčić iz penala uspio smanjiti zaostatak. I kad je Juicy -  Maraska igrala bez golmana, cijela dvorana primila se za glavu jer je Božinović mogao sve riješiti na prazan gol, ali ispriječila se stativa, a onda je Jelovčić zabio za 4-4 u posljednjoj minuti.

Josip Sesar je u posljednjoj sekundi zabio autogol za potpuni preokret Juicy - Maraske, poskliznuo se Marko Čolak, golman Kete Bandića, ali vrijeme je usred leta lopte ipak isteklo pa gol nije vrijedio.

Zagreb: Krešimir Keta Bandić i Juicy  Maraska igraju polufinale Kutije Šibica

Iskusni Mario Jozić u 50. godini skinuo je penal Ćorluke u drugoj seriji, ali Čolak je odmah potom obranio udarac reprezentativca Jelovčića. Nastavilo se raspucavanje i nakon treće serije, izvodili su ih Božinović i Čeh, a na koncu je pogriješio Slovenac u šestoj seriji, a Božinović hladnokrvno realizirao penal za 9-8 i slavlje za Ketu Bandića!

- Malo sam još pod šokom, mislim da smo zasluženo pobijedili iako je protivnička momčad bolja, ima bolji kolektiv i pojedince. Kod 4-2 mogli smo prelomiti utakmicu, vratili smo ih svojim greškama, ali dobro je, sretan sam. Sutra je finale, nadam se da ćemo ponoviti dobru utakmicu i odnijeti titulu kući - rekao je Božinović za HRT.

- Godi mi igrati s ovom momčadi, to su sve moji prijatelji. Najbolje igram kad igram s domaćim dečkima. Puno puta nastupao sam s nekim zvijezdama i nisam nastupao najbolje partije. Ove godine me je krenulo i nadam se da ću sutra nastaviti u istom ritmu - nastavio je.

- Igramo za pokojnog Ketu i njemu u čast želimo odnijeti trofej u Mostar. To su svi momci iz Mostara i Splita. Finale? Poliklinika Milojević sigurno je uigranija od nas, imaju prekide i šablonu kako igraju, ali vidjeli smo i danas da su im se ovi momci oduprli, možemo i mi puno toga pokazati i iznenaditi.

Poliklinika Milojević, koju uglavnom čine igrači Futsal Dinama, nije imala previše problema protiv Keraterma. Kristijan Grbeša, Kristijan Čekol i Davor Kanjuh odveli su je na 3-0, Ivan Lekić i Ivan Bandić smanjili su na 3-2, ali do preokreta nisu mogli. Konačnih 4-2 u zadnjoj minuti postavio je Mihovil Prgomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima