Obavijesti

Sport

Komentari 133

Kos: Nije bilo udaraca, ali sam morao zaštititi Marija Branca

Kos: Nije bilo udaraca, ali sam morao zaštititi Marija Branca
1

Nakon penala, Branco upozorio je na ranije neprimjereno ponašanje što je dovelo do rasprave sa Svetinom, na što se ustaje njihov financijski direktor i fizički reagira prema Brancu. Tada sam reagirao, kaže Kos

VIDEO

Nakon što je svoju verziju incidenta u loži Poljuda ponudili čelnici Dinama, koji naravno za sve krive domaćine, oglasio se i službeni Hajduk, i to izjavom koju je dao predsjednik Ivan Kos, koji tvrdi kako je za incident krivac Tomislav Svetina, te ja najavio kako će sljedeći put reagirati mudrije i primjerenije.

- Za početak, nikakvo nasilje i fizički sukob u loži nije se dogodio. Došlo je do verbalnih provokacija i naguravanja kojem nikako nije mjesto u loži i zbog kojeg se kao predsjednik Hajduka ispričavam ne onima koji su u tome sudjelovali nego svim gledateljima, sponzorima i onima koji žele zdrav hrvatski nogomet - kaže Kos te nastavlja:

- Cijela priča kreće s nizom provokacija i dobacivanja od strane direktora Dinama tijekom utakmice te najviše na samom kraju utakmice, posebno kod rezultata 1-2. Nitko od nas na to nije reagirao niti se osvrtao. Nakon dosuđenog penala, Mario Branco upozorio je na ranije neprimjereno ponašanje što je dovelo do rasprave između njega i Svetine, na što se ustaje njihov financijski direktor i fizički reagira prema Brancu. Tada sam reagirao, u želji da zaštitim sportskog direktora i došlo je do naguravanja, ali ponavljam, nikakvih udaraca niti fizičkog incidenta nije bilo.

Kos kaže kako nije mogao suzdržati emocije.

- Kao predsjednik Hajduka suzdržavam se kada nas kradu na terenu, suzdržavam se kod provokacija u loži, ali nemoguće je suzdržati emocije kad vidite da netko, pored svega toga, fizički reagira prema mom najbližem suradniku. Ne mogu ne spomenuti grozan incident gađanja gledatelja na zapadnoj tribini raketama od strane gostujućih navijača koji samo srećom nije izazvao posljedice. Očekujem od policije da zaštite naše gledatelje od takvih napada, a mi ćemo sigurno odraditi svoj dio. Kao predsjednik Hajduka odgovornost za stanje u loži preuzimam na sebe i sigurno ćemo idući put reagirati mudrije i kroz rad zaštitarske službe prevenirati ovakve situacije - kazao je Kos.

Policija potvrdila prekršajne prijave protiv petorice

Podsjetimo, policija je odmah nakon derbija na ispitivanje dovela deset osoba, neke kao vinovnike incidenta, druge kao svjedoke. Nakon pregleda snimke i davanja iskaza, sve su ih pustili tek oko 1 sat u noći, a prekršajno su prijavili petoricu.

- Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je da na strani pet osoba postoji sumnja u počinjenje prekršaja iz članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega će nadležnom prekršajnom sudu biti upućeni optužni prijedlozi. Do narušavanja javnog reda i mira došlo je oko 20:55 sati, za vrijeme javnog okupljanja u loži A zapadne tribine Poljuda - priopćila nam je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić, koja nije željela otkriti o kome se radi, no saznajemo kako su u pitanju direktor Dinama Matej Škegro (30), predsjednik Hajduka Ivan Kos (35), Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić (43), sportski direktor Hajduka Mario Branco (42), te član NO Hajduka Marko Erceg (42).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom