Obavijesti

Sport

Komentari 10

Košarkaši izgubili od Slovenije, ali puno 'pristojnije'... A sad rezanje popisa i na EuroBasket

Košarkaši izgubili od Slovenije, ali puno 'pristojnije'... A sad rezanje popisa i na EuroBasket
6

Šarić je zabio 18 koševa uz šest skokova, Bogdanović je ubacio 15 uz šut 14-5, šest asistencija i pet skokova, Smith je zabio 13 uz pet asistencija, Zubac 13 uz sedam skokova...

VIDEO

Dvadesetodnevne pripreme hrvatska je košarkaška reprezentacija okončala porazom u Celju od Slovenije 94-88 (25-25, 16-21, 36-26, 17-16). Igrački i rezultatski puno 'pristojnijem' nego što je bio onaj iz lipnja u kvalifikacijama za SP.

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Ljubljani 00:50

Ovaj je put to bila posve nova Hrvatska, sa Šarićem, Simonom, Matkovićem, Smithom..., ali opet su Slovenci bili bolji. Čak ovaj put u Celju nije toliko dominirao Luka Dončić nego je naše razbio Vlatko Čančar i veteran Goran Dragić. Čančar je zabio 21 koš uz devet skokova, Dragić 19 koševa, Tobey 11 uz šest skokova, a Dončić je za 21 i pol minutu upisao deset koševa, šest asistencija i pet skokova.

Opatija: Prijateljska košarkaška utakmica, Hrvatska - Mađarska

Za Hrvatsku je Šarić zabio 18 koševa uz šest skokova, Bogdanović je ubacio 15 uz šut 14-5, šest asistencija i pet skokova, a Smith je zabio 13 uz pet asistencija, Zubac 13 uz sedam skokova. Matković je dodao deset, Simon devet, Hezonja osam koševa... U igru nisu ulazili Prkačin i Ramljak, što može biti znakovito uoči skraćivanja popisa.

Opatija: Prijateljska košarkaška utakmica, Hrvatska - Ma?arska

Već je od prve četvrtine bilo jasno da Sloveniji s raspoloženom Hrvatskom neće biti lako, prva je dionica prošla u totalnom egalu, a u drugoj su Mulaomerovićevi izabranici preuzeli kontrolu i na poluvremenu vodili 46-41. Na početku drugog poluvremena krenula je Hrvatska i jače, raspoloženi Bojan odmah ubacuje tri poena za najviše vodstvo na 41-50, a malo kasnije korakom unazad ponovno ubacuje tricu za 44-53. Iako je Hrvatska igrala najbolju obranu u dosadašnjim pripremnim utakmicama, u trećoj dionici ipak posustaje pod slovenskom napadima, osobito slovenskog kapetana Gorana Dragića pa se u posljednju četvrtinu ulazi na +5 za domaćina (77-72).

U posljednjoj četvrtini Slovenija uspijeva doći i do dvoznamenkastog vodstva nakon slobodnih bacanja Prepeliča (87-76), no Hrvatska odolijeva i konstantno drži priključak. Tako je nakon Šarićevog polaganja i Smithove trice već i 87-81 nakon čega slovenski izbornik Aleksandar Sekulić zove minutu odmora i mijenja tri igrača na parketu. Manje od minute do kraja, nakon još jednog Šarićevog polaganja, približila se Hrvatska i na 92-88, no dalje nije išlo.

- Ne možemo biti nezadovoljni protiv ove jake Slovenije. Vodili smo dobre dvije četvrtine, a onda je došlo do pada koncentracije u trećoj. Bilo je puno grešaka u obrani, posebno na Dragiću koji je za 16 minuta dao 19 poena. Podbacili smo u defanzivnoj tranziciji i obrambenom skoku. Dodatno nemam dečkima što zamjeriti jer smo odigrali dobru utakmicu, bilo je tu dosta dobrih stvari, a neke još moramo popraviti. Mislim da smo se ovom utakmicom podigli za još jedan nivo i čekamo utakmicu s Poljskom u pozitivnom raspoloženju - rekao je izbornik Damir Mulaomerović, a Ivica Zubac je dodao:

- Dobro smo ušli u utakmicu, držali smo se plana i defanzivno dobro odigrali prvo poluvrijeme. Dogodio se taj pad u trećoj četvrtini. Moramo izaći više fokusirani nakon poluvremena, moramo popraviti taj radni dio, defanzivnu tranziciju, bolje pričati, bolje se mečirati i popraviti obrambeni skok. Imamo još par dana za rad, idemo u pravom smjeru, bolji smo iz dana u dan. Spremni smo i svi smo, hvala Bogu, zdravi i mislim da imamo jako dobre šanse u sljedećim utakmicama.

Posljednja je to bila pripremna utakmica, sad će, nakon pobjeda nad Bugarskom i Mađarskom te poraza od Češke i Slovenije, izbornik Damir Mulaomerović skratiti popis, prekrižiti trojicu igrača, te s 12 odabranih krenuti. Najprije u pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025., protiv Poljske 25. kolovoza i Švicarske u Opatiji 28. kolovoza, a potom Europsko prvenstvo od 1. do 18. rujna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti