Obavijesti

Sport

Komentari 2

Košarkaška lekcija u Draženovu domu: Zadar srušio Cibonu!

Košarkaška lekcija u Draženovu domu: Zadar srušio Cibonu!

Izvanredan je bio Dominik Mavra koji je zabio 21 koš uz tri pogođene trice, a podršku je imao u Palokaju i Gilbertu koji su zabili svaki po 10 koševa. Kod Cibone je Planinić zabio 15 poena...

VIDEO

I po drugi put ove sezone Zadar je nanio poraz Ciboni, ali ovaj posebno boli. U svojoj dvorani, u Draženovom domu, Cibosi su od najvećeg rivala izgubili 19 razlike (81-62)!

A Zadrani su izdominirali baš u svemu. Trica im je bila na sjajnih 50 posto, šut iz igre na 55 posto, a obrana je funkcionirala kao švicarski sat. Primila je samo 27 koševa u drugom dijelu. Zadar je napokon igrao onako kako se očekuje od njega obzirom na kvalitetu, a trener Veljko Mršić je odličnu igru i kemiju iz reprezentacije napokon prenio i na klub.

Susret Zadra i Cibone u 2. kolu HT Premijer lige

Velikan s Višnjika je bio u krizi u posljednje vrijeme. Drži posljednje mjesto u ABA ligi sa samo jednom pobjedom (ali i tri utakmice manje), momčad je jedno vrijeme bila izvan stroja zbog korona virusa, a nedavno je navijače posebno zabolio poraz protiv Sonik Puntamike. Mršićev ostanak bio je pod upitnikom, ali igrači su odigrali fantastično u trenutku kada je to bilo najpotrebnije.

- Zadnja 3 treninga smo odradili jako dobro. Dečki su bili baš koncentrirani i na tragu tog jučerašnjeg treninga vjerovao sam da možemo nešto napraviti. Napadali smo Cibonu gdje je bila tanka i koristili smo te prednosti, kreirali za druge igrače. Kad se igra tako onda je i postotak šuta veći. Uhvatili smo Cibonu u slabijem danu i zasluženo pobijedili. Raspored koji nas čeka nema veze s ozbiljnom sportom i ozbiljnom košarkom. Mislim da nas čeka 7 utakmica u 12 dana, nakon Nove godine 5 utakmica u 8 dana. Očekujem da treniramo dobro, budemo zdravi i to je to - rekao je Mršić.

Izvanredan je bio Dominik Mavra koji je zabio 21 koš uz tri pogođene trice, a podršku je imao u Palokaju i Gilbertu koji su zabili svaki po 10 koševa.

A što reći za Cibonu? Momčad Ivana Velića igra toplo hladno kroz cijelu sezonu, a najbolji igrači zakažu baš kada ne treba. Cibona je i po drugi put ove sezone izgubila od Zadra, a dvaput ju je pobijedio i Split. U ABA ligi igraju tako-tako i imaju tri pobjede iz devet susreta, ali Cibona ima previše oscilacija zbog kojih bi mogla patiti kroz sezonu. To se i očekivalo jer je momčad jako mlada, ali kada će napredovati i preuzeti odgovornost ako neće sada? 

Sreća je što je sezona duga i što je još puno utakmica pred Velićevom mladosti. Nedavno je došao Reynolds i za očekivati je da će ovoj mladoj momčadi donijeti dimenziju više.

Susret Zadra i Cibone u 2. kolu HT Premijer lige

Roko Prkačin je zabio devet koševa uz četiri skoka, momčad je vukao bivši igrač Zadra Darko Planinić koji je zabio 15 koševa uz sedam skokova, a zanimljivo je to što je u prvom susretu ovih dviju momčadi u rujnu sudjelovao kao igrač Zadra. Toni Nakić i Mateo Drežnjak su u potpunosti podbacili. Drežnjak je imao dva koša, a Nakić je ostao bez učinka.

- Mentalno nismo bili fokusirani. Upozoravali smo igrače da će Zadar doći rasterećen i to se dogodilo. Bili smo premekani, razigrali smo ekipu Zadra i svih 40 minuta nismo uhvatili ritam. Poraz je težak, ali imam karakterne momke i sigurno da ćemo iz ovog izvući pouku i biti bolji idući susret. Nije realno da smo još uvijek u top izdanju obzirom na dosta velike promjene u rosteru u proteklih nekoliko mjeseci. Kad se stabiliziramo i kad uhvatimo vremena za dobre treninge tako će i naša igra rasti kako sezona bude išla - rekao je trener Cibone Ivan Velić.

U drugom susretu dana Gorica je na svom parketu bila bolja od Zaboka s 90-68 i u potpunosti opravdala status favorita. Goričani su predvođeni Josipom Sesarom s velikim ambicijama ušli u novu sezonu. Momčad se pojačala s bivšim igračima Splita, Zadra i Cibone i to na parketu izgleda sjajno. Obzirom na dosadašnje igre, Gorica bi mogla konkurirati za naslov prvaka.

Najbolji su protiv Zaboka bili Baković i Ljubičić koji su zabili 15, odnosno 14.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom