Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kosova potvrda: Ako Ohandza ne potpiše, ne putuje u Tursku

Kosova potvrda: Ako Ohandza ne potpiše, ne putuje u Tursku
1

Očekujemo njegov odgovor prije puta u Tursku, a u zavisnosti od njegovog odgovora, donijet ćemo i odluku što i kako dalje, rekao je o Francku Ohandzi predsjednik Hajduka Ivan Kos

VIDEO

Predsjednik Hajduka Ivan Kos potvrdio je da je Francku Ohandzi ponuđen novi, izmijenjeni ugovor, te da mu je dan rok za odgovor do polaska u Tursku, a potvrdio je i mogućnost da će, ako ne potpiše ugovor, Ohandza biti izostavljen s popisa putnika za Turski dio priprema, te biti priključen B momčadi.

- Očekujemo njegov odgovor prije puta u Tursku, a u zavisnosti od njegovog odgovora, donijet ćemo i odluku što i kako dalje. Naravno da je sve moguće, pa i to što se može pročitati u medijima. Sve je otvoreno, on je naš igrač pod ugovorom, s kojim želimo produžiti suradnju - kazao je Kos, koji je želio poslati poruku kako velikih promjena u momčadi neće biti. 
 
- Neće biti ni velikih imena, ni velikih ulaznih transfera. Što se tiče naših igrača, puno puta sam rekao da su svi naši igrači na prodaju, ali i da nisu, ako ne dođe neka 'nemoralna ponuda'. Tek tada možemo razgovarati o prodajama. Turska je dobar izlog, vidjet ćemo što će se dolje događati. 

Kad je u pitanju Turska, prije svega se postavljaju upiti o sigurnosti. 

- Sve smo provjerili, naša destinacija je sigurna, a jedino je mali upitnik to presjedanje između dva zrakoplova u Istanbulu. No nakon svega što se događalo, Istanbul je vjerojatno jedna od najsigurnijih zračnih luka u Europi, jer se sve dvostruko kontrolira. Momčad će u Istanbulu boraviti kratko, i to u sigurnoj zoni presjedanja, tako da ne vidimo nikakav problem - kaže predsjednik Hajduka, koji će također otputovati u Tursku. 

- Doći ću na par dana obići momčad i odraditi nekoliko sastanaka s klubovima s kojima želimo produbiti suradnju, poput primjerice Benfice...

Kos je zadovoljan radom novog trenera Joana Carrilla. 

- Odnos, pristup, rad... sve je na vrlo profesionalnom nivou, no konačan rezultat će ipak dati teren i igra. No veseli me da iz momčadi dobivamo pozitivne povratne informacije. Osobno, na mene je  ostavio dojam velikog profesionalca i znalca, entuzijasta i zaljubljenika u nogomet, te velikog radnika, a sve to je bio osnovni kriterij za njegov izbor. 

Predsjednik Hajduka ne zamara se previše praćenjem onoga što radi konkurencija. 

- Mi se uvijek fokusirani na svoje dvorište, kako na seniore, tako i na B momčad, Akademiju..., to je naš fokus. Imamo informacije što radi konkurencija, ali to je njihova stvar, oni rade svoj posao, mi svoj...

Hajduk je i dalje na tržištu fokusiran na igrače koje može dovesti bez odštete. 

- Ne možemo dovesti pojačanja koja bi nam garantirala prevagu na europskoj razini, stoga najprije gledamo što imamo kod kuće i koga od mladih igrača iz naše Akademije možemo izgraditi u nositelja igre prve momčadi - otkrio je Kos, a na pitanje ima li Hajduk novca ili ne, odgovorio:  

- Uvijek je u Hajduku pitanje koliko novca ima ili nema. Kvalitetnim i pametnim trošenjem smanjili smo troškove, a uz naše sponzore, uz zaradu od europskih utakmica, domaćih derbija i transfera ostvarili smo prihode kojima smo napunili budžet. Za sada tako funkcioniramo, a da bi mogli biti konkurentni i napraviti iskorak, moramo i više proizvoditi, a to očekujemo u skoroj budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara