Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kosovar iz Manchester Cityja: 'Želimo se kvalificirati na SP!'

Kosovar iz Manchester Cityja: 'Želimo se kvalificirati na SP!'
1

Trebamo dati sve od sebe u svakoj utakmici i nikad ne znate što će se dogoditi. U nogometu je sve moguće i ja vjerujem da to možemo učiniti, rekao je kosovski veznjak Bersant Celina

VIDEO

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje jedan od najizazovnijih ispita kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Najmlađa članica Fife Kosovo domaćin nam je u Skadru u Albaniji sljedeći četvrtak, 6. listopada. Bit će to povijesna utakmica za taj narod.

Kosovo je primljeno u Fifu prošlog svibnja, i to - zanimljivo - na petak 13. A istoga dana veznjak Bersant Celina (20), mladi kosovski reprezentativac, produžio je ugovor s Manchester Cityjem do 2020.

- Bilo je to vrijeme kada sam bio nevjerojatno ponosan. Mogućnost nastupanja u Fifinim natjecanjima ogromna je stvar za mene i cijelu zemlju. Bio sam presretan što su nam omogućili nastup u kvalifikacijama za velika natjecanja. Potpis ugovora nagrada je za dobre igre i mislim da je obitelj jako ponosna na mene. Ponosan sam i ja - rekao je Celina u intervjuu za službene stranice Fife.

Iako su tek otpočeli poglavlje u službenim međunarodnim natjecanjima, Kosovari ne žele gubiti vrijeme samo skupljajući iskustvo, smatra Celina koji je u ranom djetinjstvu s obitelji zbog rata preselio u Norvešku, ali je ipak izabrao nastupati za svoju prvu domovinu.

- Još uvijek gajim ambiciju biti kapetan Kosova na Svjetskom prvenstvu. To je krajnji cilj. Sretan sam zbog svih igrača koji će moći sudjelovati, nadam se da ćemo jednog dana zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Puno bi nam to značilo nakon svega što je država prošla. Navijači žele da uspijemo u tome.

Football Soccer - Kosovo v Faroe Islands - UEFA Friendly

U međunarodnoj premijeri Kosova u prijateljskoj utakmici 3. lipnja, kad se prvi put intonirala i njihova himna, svladali su Farske Otoke 2-0 u Frankfurtu.

- Osjećalo se nevjerojatno uzbuđenje oko te prve prijateljske utakmice protiv Farskih Otoka. Bila je to dobra utakmica koju smo pobijedili iako za mene i nije bila najbolja jer sam zaradio crveni karton. Pokazali smo da možemo pobjeđivati i igrali smo dobro. Svi znamo što je prošla država i naše obitelji, zbog njih želimo uspjeti. Sve dolazi iz srca, strast ne samo zbog nogometa, nego i zbog svakoga u zelji. Jako sam ponosan što igram za Kosovo - rekao je Celina.

Izbornik Albert Bunjaki predvodi selekciju koja je u prvoj službenoj utakmici protiv Finske u Tampereu odigrala 1-1 i pokazala da neće biti lagan suparnik sastavima u skupini I u kojoj se za jedno od moguća dva mjesta koja vode u Rusiju bore s Hrvatskom, Finskom, Turskom, Ukrajinom i Islandom.

- Bunjaki mi je dobar prijatelj s kojim je lako raditi, taktički je odličan. Skupina nam je jako teška. Moj je cilj kvalificirati se, ne bi smio biti ništa manji. Trebamo dati sve od sebe u svakoj utakmici i nikad ne znate što će se dogoditi. U nogometu je sve moguće i ja vjerujem da to možemo učiniti - zaključio je Celina koji se trenutačno nalazi na posudbi u Twenteu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku