Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kostelić bi na Olimpijske igre i kao jedriličar u novoj disciplini

Kostelić bi na Olimpijske igre i kao jedriličar u novoj disciplini

Prvi neposredni cilj Petre Klibe i Ivice Kostelića su olimpijske kvalifikacije, a tek će im 'La Duecento' pa potom i Europsko prvenstvo reći koliko su kao duet dobri u odnosu na druge posade

VIDEO

Postoji nova olimpijska jedriličarska disciplina, Off shore Mix duo. Prvi će se put medalje dijeliti u Parizu 2024., a nakon četiri srebrna na Zimskim olimpijskim igrama Ivica Kostelić (40) pikira i na jedno olimpijsko odličje!

Europsko prvenstvo je za mjesec dana, a jaka pripremna regata na programu danas i to na ruti Venecija-Susak. Ivica je, u drugoj klasi, prošle godine trijumfirao na istoj regati ('La Duecento') jedreći sa Darko Prižmićem.

VIDEO: Kostelićev trijumf u Italiji na istoj regati prošle godine

 

U Italiju je sada stigao jedreći s Mljeta s time da mu se u Puli pridružila naša vrhunska jedriličarka, Puljanka Petra Kliba (43), s kojom će pokušati izboriti OI Pariz 2024.

- Ovo je prva 'covid-regata' talijanskog offshore prvenstva 'La Duecento'. Stigao u mjesto Caorle pored Venezije nakon 300 milja dugačkog transfera s Mljeta, a od Pule sa mnom je i Petra - priča Ivica.

- Prošle godine smo Darko Prižmić i ja na ovoj regati na mojem Class 40 "Croatia Full of Life Ola" prvi prešli ciljnu crtu, a ove godine se Petra i ja natječemo u najmanjoj klasi, Mini 650.

Nova olimpijska disciplina, prva regata nakon korona-pauze...

- Bilo je zanimljivo vidjeti na koji način će se uvijek entuzijastični organizatori uhvatiti ukoštac s covid-restrikcijama: socijalna interakcija i događanja koja su inače vrlo važan dio ovakvih jedriličarskih skupova, svedena su na minimum. Čak se i službeni sastanak skipera održao preko interneta. Osjećaj je čudan. Ipak, svi su zadovoljni što će ponovo zajedriti - kaže Ivica koji je prije tri mjeseca najavio:

- Zadnje tri sezone dosta se bavim oceanskim jedrenjem tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvest će novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar!

Prvi neposredni cilj Petre i Ivice su olimpijske kvalifikacije, a tek će im 'La Duecento' i Europsko prvenstvo reći koliko su kao duet dobri u odnosu na druge posade.

Današnji nastup Petre Klibe i Ivice Kostelića može se pratiti uživo na live-trackingu regate ili na službenoj Facebook stranici posade Kliba/Kostelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka