Obavijesti

Sport

Komentari 55

Kovačić promašaj? Pa on radi isto što su radili Modrić i Boban!

Kovačić promašaj? Pa on radi isto što su radili Modrić i Boban!
8

Mateo možda neće predvoditi Hrvatsku do polufinala svjetskog prvenstva kao što su Zvone i Luka. No možda i hoće, jer on to ima u sebi. Nema jedino sigurnost, samopouzdanje, previše je kod njega alibi igre. I nije motor koji će povući kad drugima ne ide. Kao što nije bio ni Modrić s 26

VIDEO

Kovačić me jako iritira, u Chelseaju je kao glavni igrač, a kad igra za reprezentaciju onda je uvijek loš. To mi nije jasno, baš iritiraju njegovi nastupi u reprezentaciji.

Pokretanje videa...

00:50

Tako je oštar bio Miroslav Blažević (85) nakon utakmice u kojoj je Portugal razbio hrvatski ponos kao nekog trećeligaša. Rekao je to čovjek kojeg cijelu karijeru prati glas da je bolji motivator nego trener. I samo tako i nikako drugačije bi Kovačić i trebao shvatiti Ćirinu kritiku.

Jer dečko koji je bio svjetski talent pa igrao veću ili manju ulogu u ponajvećim klubovima svijeta Interu, Realu i Chelseaju, za kojeg su ti klubovi platili ukupno 94 milijuna eura odštete, nije "taraba". Ne hvale ga bezveze, niti iz čiste kurtoazije, Frank Lampard, Predrag Mijatović, Zinedine Zidane..., pa Dalić, Bilić, Kovač... A pogotovo ga nisu bezveze navijači izabrali za najboljeg igrača Chelseaja.

Mateo nije zaslužio tako žestoke kritike, teške riječi čak i neumjesno tjeranje iz reprezentacije. Ako su te kritike ozbiljne. Ali s obzirom da su Ćirine, to su zapravo taktovi budnice. Da, Mateo, vrijeme je za buđenje.

Mateo Kovačić nogometaš je svjetske klase. I bit će nositelj igre "vatrenih". Eh sad, zašto to već nije? Bi li trebao biti? Ili samo imamo prevelika očekivanja od njega?

Kova je u svibnju napunio 26 godina. Da, tek 26, iako je dojam da igra već "sto godina". I da je jednako dugo svjetski talent.

A ako se vratite samo malo unatrag, sjetit ćete se kako je Luka Modrić igrao s 26 godina. Zablistao je s 23 na Euru 2008., tada još kao faktor iznenađenja, kao igrač Dinama, ali s 25 i pol godina uspio je (uz Rakitića, Petrića, Lovrena, Srnu...) izgubiti u Gruziji. Idemo dalje: taman prije 26. rođendana briljirao je protiv Izraela (3-1) i onda smo ga opet dugo, dugo čekali.

Champions League - Group H - Valencia v Chelsea

I kako su se redale utakmice protiv Grčke (0-2), Švedske (1-3), dani kad se kao igrač madridskog Reala mučio s Makedonijom, čak i Lihtenštajnom (zamijenjen u 66. minuti kad je bilo 1-1, završilo je 3-2 za naše), gubio od Škota, na SP-u u Brazilu nije odigrao ništa..., tako su rasli i upitnici. Svaki put kad bi došao na okupljanje, navijači su iščekivali čudo, neki čak i da sam riješi utakmice, a ono - ćorak. I kad su stručnjaci objašnjavali koliko je značajan, kako podiže linije igre, diktira ritam, koliko je kod njega lopta sigurna... dobar dio navijača kolutao je očima "je, je..."

A onda, nakon što je prešao 30. godinu, vidjeli smo sve to. Luka je postao igrač prevage, najbolji, maestro... pa čak i rješavao utakmice. I, da, odveo nas je do nezaboravnog svjetskog srebra. S nepune 33 godine.

Možemo i malo dalje u prošlost: i Zvone Boban bio je vrhunski, as, ekstra klasa... A znate li kad je postao ključni igrač Milana? S 30. Kad je napravio hit s reprezentacijom? S 30.

Kovačić možda neće predvoditi Hrvatsku do polufinala svjetskog prvenstva kao što su Zvone i Luka. No možda i hoće, jer on to ima u sebi. Klasu, znanje, čvrstoću, udarac, dribling, defanzivu... Nema jedino onu sigurnost, samopouzdanje, previše je kod njega alibi igre. I nije motor koji će povući kad drugima ne ide. Kao što nije bio ni Modrić s 26.

Ma zapravo Kova s 26 godina radi isto što su u toj dobi radili Modrić i Boban: briljantan u klubu, dužnik u reprezentaciji. Dužnik utopljen u oceanu ogromnih očekivanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu