Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kožulj izborio plasman u Peking, štafeta četvrta

Kožulj izborio plasman u Peking, štafeta četvrta
1

Europsko prvenstvo sjajno je započelo za hrvatske plivače, koji su prvog dana ostvarili tri plasmana u finale i dva nacionalna rekorda

VIDEO

Štafeta 4x100 metara slobodno u sastavu Aleksej Puninski, Mario Todorović, Bruno Barbić i Dominik Straga osvojila je četvrto mjesto s rezultatom 3:18.38. U jutarnjim kvalifikacijama štafeta je isplivala novi hrvatski rekord (3:18.25), no u kvalifikacijama je umjesto Strage nastupio Duje Draganja. Najbolje vrijeme finala isplivali su Rusi, no oni su diskvalificirani, pa je zlato pripalo Šveđanima (3:15.41).
Gordan Kožulj plasirao se na Olimpijske igre u Pekingu nakon što je u polufinalu utrke na 100 metara leđno na Europskom prvenstvu u Eindhovenu isplivao A normu. Kožulj je ostvario rezultat 54.93, što je za 21 stotinku sekunde bolje vrijeme od norme (55.14), te ujedno šesti rezultat polufinala. Kožulj se tako pridružio Marku Strahiji koji je još ranije u ovoj disciplini izborio Peking. Najbolje vrijeme polufinala isplivao je Grk Aristeidis Grigoriadis (54.33). U disciplini 100 metara leđno imali smo tri predstavnika, no dvojica su zapela u jutarnjim kvalifikacijama. Ante Cvitković je bio 28. s rezultatom 57.37, a Ivan Tolić na 38. mjestu sa 58.48 sekundi.
U disciplini 50 metara leptir u polufinalu su nastupila dvojica hrvatskih plivača i obojica su izborila plasman u finale. Mario Todorović je sa osobnim rekordom bio peti u kvalifikacijama, plivajući 24.05, a u polufinalu je bio još brži, 23.78, što je bilo ukupno također peto vrijeme. Duje Draganja je u polufinalu isplivao rezultat 23.89 što je bilo osmo vrijeme. Najbrži je bio Srbin Milorad Čavić s novim europskim rekordom, 23.25. Dosadašnji rekord držao je Ukrajinac Sergej Breus (23.41). I Dominik Straga bi po plasmanu izborio polufinale, budući da je bio na 16. mjestu (24.46). No u polufinalu svaka zemlja može imati najviše dva predstavnika.
Vanja Rogulj je u kvalifikacijama utrke 100 metara prsno isplivao novi hrvatski rekord (1:01.82), no u polufinalu je bio pet stotinki sekunde slabiji i nije se uspio plasirati u finale. Na kraju je osvojio 12. mjesto, dok je najbolje vrijeme polufinala ubilježio Norvežanin Alexander Dale Oen (1:00.13).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić