Obavijesti

Sport

Komentari 3

Krajan: Respektiraju nas, znaju da nas još nikad nisu pobijedili

Krajan: Respektiraju nas, znaju da nas još nikad nisu pobijedili
2

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od petka do nedjelje gostuje kod reprezentacije SAD-a, a u prilog Čiliću i društvu ide i činjenica da SAD u tri susreta protiv Hrvatske u Davis Cupu još nije slavio

VIDEO

Reprezentacija SAD-a ima velike ambicije u Davis Cupu ove sezone, ali itekako respektira sastav koji će joj ovog vikenda biti suparnik u četvrtfinalu Svjetske skupine u Beavertonu kod Portlanda. Do tog se zaključka moglo doći na konferenciji za novinare, održanoj u kompleksu Tualatin Hills, gdje će se od petka do nedjelje održati ovaj susret.

- Sigurno da nas respektiraju s razlogom. Znaju za naš međusobni omjer u Davis Cupu, da vodimo 3-0. Znaju da su 2005. izgubili od nas kao domaćini, igrajući s Andreom Agassijem i Andyjem Roddickom. Naravno da nas respektiraju, koga god mi imamo u timu, i sjećaju se još uvijek svježe Marinove pobjede na US Openu. Ako se nekoga boje, to je on. Imaju dobar tim i dobre igrače, ali su svjesni naše kvalitete i koliko smo opasni - rekao je izbornik hrvatskog sastava Željko Krajan.

Što je glavna snaga domaćina, a što naše reprezentacije?

- Glavna snaga njihove reprezentacije je što igra na domaćem terenu. Izabrali su podlogu, da se igra u Portlandu, a to je za nas najdalji mogući put. Imamo samo četiri, pet dana za prilagodbu na devet sati vremenske razlike, što nije lako u tako kratkom periodu. To je Davis Cup i prednost koju daje domaćinstvo. Mi moramo sve karte staviti na našu kvalitetu. Marin Čilić je u dobroj formi i dobro se osjeća, on je vođa na kojeg se drugi mogu osloniti. Njegovi mečevi će biti važni - kaže Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo će biti jedan od najintrigantnijih, ako ne i najzanimljivijih susreta u Davis Cupu predstojećeg vikenda i čini se kao dobra procjena da može završiti pobjedom domaćina 5-0, pobjedom gosta istim rezultatom, ali i da odluka o pobjedniku padne tek u petom meču, pri rezultatu 2-2.

- Ni za jedan od pet mečeva ne možemo sa sigurnošću tvrditi da ćemo pobijediti mi ili oni. Svi su otvoreni, svašta je moguće. Opet kažem, moramo se pouzdati u  našu kvalitetu i izboriti ta tri boda u našu korist. Vjerujem da je kvaliteta na našoj strani - rekao je Krajan.

Borna Ćorić je odgovorio na pitanje čega se sjeća kad je Hrvatska 2005. osvojila Davis Cup:

- Nakon toga sam tenis počeo igrati još ozbiljnije. Tada sam još bio vrlo mlad i nisam znao hoću li se tenisom baviti profesionalno. Bila je to svakako velika stvar za Hrvatsku i veliki poticaj za mene - rekao je Ćorić.

Jim Courier, bivši broj 1 s ATP liste, a danas izbornik reprezentacije SAD-a, istaknuo je:

- Mislim da je prilično jasno što je naša snaga. Bob i Mike Bryan su na igralištu sinkronizirani. Suparniku je vrlo teško postići izravno osvojeni poen. John Isner i Jack Sock, iako je među njima velika razlika u visini, imaju slične adute, to su servis i forhend. Hrvatska, s druge strane, ima Marina Čilića, igrača odličnog servisa, podjednako dobrog ne bekhendu i forhendu, za igrača njegove visine dobro se kreće. Imao je dobrih rezultata na Grand Slam turnirima, a posljednji je bio prošlog tjedna u Wimbledonu, gdje je imao tri meč lopte protiv Rogera Federera. Koliko će to utjecati na njega znat ćemo u petak. Borna Ćorić vjerojatno ima bolji bekhend od forhenda. Gladan je uspjeha, vrlo profesionalan za 19-godišnjaka. Zvijezda u usponu koji je nešto ranije ove godine donio odlučujući bod u petom meču. Što se tiče parova, ne znam što možemo očekivati. Ivan Dodig je sjajan, jedan je od najboljih na svijetu u paru već duže. Ne znam s kim će igrati, hoće li to doista biti Marin Draganja ili Franko Škugor, koji je ovdje na treningu kao peti igrač. A i Marin Čilić bi mogao igrati u subotu - rekao je Courier.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener