Sport

Komentari 44

Brazilke nam nisu dale gram šanse: Hrvatska izgubila na otvaranju Svjetskog prvenstva

Brazilke nam nisu dale gram šanse: Hrvatska izgubila na otvaranju Svjetskog prvenstva

Hrvatske rukometašice vratile su se na Svjetsko prvenstvo nakon deset godina, ali prvu utakmicu će brzo zaboraviti. Brazilke su u prvom kolu bile bolje s 30-25

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 25-30 (12-18) protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Brazilke su od samog početka nametnule svoj ritam. Igrale su brz i jednostavan rukomet te bez problema probijale našu obranu. Već na samom početku bilo je jasno kakvu utakmicu ćemo gledati. Ta pobjeda je mogla biti i uvjerljivija obzirom da su u jednom trenutku imale plus devet, ali stale su na kočnicu u završnici, a naše rukometašice uspjele su smanjiti zaostatak i taj poraz učiniti nešto prihvatljivijim.

Danas baš ništa nije funkcioniralo. Obrana je propuštala na sve strane, falilo je agresivnosti, kompaktnosti, nismo bili gusti, a to su Brazilke lagano koristile i bez problema probijale naš blok. Napad je koliko toliko funkcionirao, no većina toga na inspiraciju i kvalitetu pojedinca.

No, kako god, iz ovog susreta možemo izvući pouke. Ali daleko je ovo od gotovog. Vjerujemo u naše rukometašice da se mogu podignuti, a novu priliku za ispravak grešaka imaju za dva dana kada igraju protiv Paragvaja. 

Najučinkovitija u reprezentaciji Hrvatske bila je Valentina Blažević sa sedam golova, Mičijević je zabila šest, a Šimara četiri, dok je Bruna De Paula bila najraspoloženija kod Brazila sa sedam golova. 

Hrvatska će u subotu u 2. kolu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak u 3. kolu protiv Japana.

Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.