Ivica Obrvan preuzeo hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Kraljice šoka' na SP u Švedsku s novim izbornikom: 'Ozlijeđene su nam četiri važne igračice'

'Kraljice šoka' na SP u Švedsku s novim izbornikom: 'Ozlijeđene su nam četiri važne igračice'

Nisam dobio nikakav cilj od Saveza, vidio sam da su mediji postavili ciljeve. Mislim da ako izborimo četvrtfinale, što će biti teško, ali ne i nemoguće, da bismo trebali biti zadovoljni, rekao je novi izbornik rukometašica Ivica Obrvan

VIDEO

Za tri tjedna počinje Svjetsko prvenstvo rukometašica u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Ivica Obrvan, novi hrvatski izbornik, predstavio se javnosti te predstavio popis igračica koje će kandidirati za Svjetsko prvenstvo. Na njemu su 22 igračice, a Obrvanov je prvi posao bio samo skratiti listu od 35 koje je ranije IHF-u dostavio bivši izbornik Nenad Šoštarić.

Ivica Obrvan novi je izbornik rukometašica: Podravka je prihvatila moju dvostruku ulogu
Ivica Obrvan novi je izbornik rukometašica: Podravka je prihvatila moju dvostruku ulogu

- Postoji kostur reprezentacije, imat ćemo šest-sedam radnih dana za pripreme što je jako malo. Novi sam ovdje, moram pohvatati djevojke, koje još ne znam. Popis je isti koji je bio na zadnjem okupljanju protiv Grčke i BiH. Kao 22. igračicu dodali smo Laru Burić. Imamo problema s četiri igračice, oporavak Katarine Ježić ide u dobrom pravcu i trebala bi biti spremna. Valentina Blažević trenutačno još ne igra. Ivana Kapitanović u složenom je ciklusu oporavka i Klara Birtić koja ima longetu na nešuterskoj ruci koju će uskoro skinuti i vratiti se treninzima. Nadamo se da neće biti u iduća dva tjedna novih ozljeda. Ana Debelić ne može igrati na ovom Europskom prvenstvu - izvijestio je situaciju Obrvan, koji je u stožer kao pomoćnika dodao Antonija Pranjića, koji je prije njega bio trener i pomoćnik Podravke, a sada voditelj omladinske škole. 

Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - RK Sesvete

- Bio sam 20 i više godina u muškom rukometu i nisam razmišljao kamo će me put odvesti. Od kolovoza sam na klupi Podravke, funkcionira sve jako dobro i mogu biti zadovoljan, kao i svi u klubu. Pitao sam se kako će izgledati prilagodba, a nije je ni bilo. Isti je sport, slični treninzi, nijanse se razlikuju, ovisno u klubu i razini. Kad sam dobivao ponudu iz Podravku, nakon stidljivih početnih kontakata, rekao sam da je to moj posao, da od toga živim i da trebam to prihvatiti. Potom je došao poziv HRS-a, u klubu me nisu sprječavali. 

Reprezentacija se okuplja 20. studenog, trenirat će u Poreču, a u Novigradu odigrati dvije utamice protiv Konga i Crne Gore.

- Protivnike je odabrao prošli stožer, ali ja bih razmislio bih li izabrao Crnu Goru koja bi nam mogla biti protivnik u drugom krugu. Cilj? Nisam dobio nikakav cilj od Saveza, vidio sam da su mediji postavili ciljeve. Na zadnjem SP-u ova je reprezentacija zauzela 18. mjesto. Mislim da ako izborimo četvrtfinale, što će biti teško, ali ne i nemoguće, da bismo trebali biti zadovoljni. Imamo ozbiljne protivnike, Švedsku, Senegal i Kinu, pa se u drugom krugu spajamo s dvije jake ekipe, Mađarskom i Crnom Gorom.

Glavni tajnik HRS-a Damir Poljak zahvalio se prošlom izborniku.

- Zahvaljujem se Šoštariću i Snježani Petiki za doprinos koji su dali ženskom rukometu, pogotovo na osvojenoj prvoj medalji na Europskom prvenstvu. Nakkon kontakata s potencijalnim izbornicima, Upravni odbor jednoglasno je odlučio da izbornik bude Obrvan, dokazano je rukometno trenersko ime i trener našeg najvećeg ženskog kluba Podravke.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner