Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Kraljice šoka' ostale u igri za Euro: Srušile Ukrajinke u Grazu pa zajedno poslale poruku mira

'Kraljice šoka' ostale u igri za Euro: Srušile Ukrajinke u Grazu pa zajedno poslale poruku mira
12

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostala je u igri za nastup na Euru koje se održava ove godine. Na neutralnom terenu u Grazu, naše rukometašice svladale su Ukrajinke sa 26-19

Hrvatske rukometašice pobijedile su Ukrajinu u Grazu 26-19 (12-11), u svom pretposljednjem ogledu skupine D kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

Novi dresovi HRS VIDEO

Time su hrvatske igračice dobile prvu od dvije utakmice u kojima moraju slaviti ako žele nastupiti na Europskom prvenstvu.

Od početka su ukrajinske rukometašice bile u prednosti, a prvi puta su s dva pogotka razlike povele kod 5-3. Hrvatice su bile stalno u rezultatskom kontaktu te su prvi put povele 7-6, dok su nešto kasnije imale i dva gola prednosti 10-8.

Na poluvrijeme je Hrvatska otišla s minimalnom prednošću od 12-11 golom Ane Turk kojoj je to bio četvrti pogodak u prvom poluvremenu.

U nastavku je Hrvatska dodatno podigla razinu igre u obrani. Zaustavila je Ukrajinu, a u napadu je, malo po malo, gradila prednost te je u 43. minuti povela 18-13. Time je napravljen ogroman korak prema konačnoj pobjedi.

Do kraja susreta Hrvatska nije samo uspjela održati prednost, već i povećati je na konačnih +7 (26-19), što nije nevažno jer je u prvom međusobnom susretu protiv Ukrajine, u Rijeci, izgubila s jednim golom razlike (22-23).

Ana Turk je zabila sedam golova, dok su Posavec i Mičijević dodale po četiri. Odlična je bila vratarka Ivana Kapitanović s 17 obrana, a posebno je briljirala u drugom poluvremenu.

U nedjelju slijedi posljednja utakmice Hrvatske u ovoj skupini. U Poreču Hrvatice moraju pobijediti i Češku ako žele izboriti proboj prema Euru gdje bi branile brončanu medalju s posljednjeg prvenstva.

Kasnije tijekom dana u Plzenu češke rukometašice dočekuju Francusku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EURO 18.00 , Graz, Austrija
Ukrajina
19 : 26
Hrvatska
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaj. Kraljice šoka slavile su protiv Ukrajine s većom razlikom nego što je to prikazala igrom na terenu i upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama za Euro. Hrvatska je tako ostala u igri za nastup na ovogodišnjoj europskoj smotri. Sljedeći ispit imat će protiv Češke u Poreču u nedjelju.

59'

Ukrajinke su slomljene, a naše rukometašice jure prema drugoj pobjedi u kvalifikacijskoj skupini. Bit će ovo na kraju veća pobjeda, nego što se moglo očekivati...

55'

E, sada bi to trebalo biti 'to'! Hrvatska ima pet golova prednosti uoči posljednjih nepunih šest minuta. Kraljice šoka na pragu su druge pobjede u kvalifikacijama za Euro.

49'

Ostavili smo Ukrajinke na samo četiri gola u 18 minuta u drugom dijelu, a ponajviše je za to zaslužna Kapitanović koja je sad na nevjerojatnih 47 posto obrana. Turk sada prekida seriju Ukrajine i odvodi nas na +4.

43'

Sada se lakše diše, Milosavljević je povukla kontru i zabila za +5. Kapitanović se razbranila, idemo sada odraditi tih nešto manje od 20 minuta.

Komentari 14